SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ROMAN O PČELARUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.959

Izašlajeiz štampenovaknjigaVeroljubaUmeljića, ovoga puta to je roman, „Roman o pčelaru“.

 

 

ROMAN O PČELARU

A5 format, 384 stranice, broširan povez

Knjigu možete poručiti pouzećem od autora (www.umeljic.com), po ceni (sa PTT troškovima) od 840 dinara.

            Roman o pčelaru je životna priča o mladom pčelaru, koji nastavlja porodičnu tradiciju. Ostavši rano bez oca, uz pomoć očevog prijatelja, iskusnog pčelara, i uz podršku ukućana, posebno dede i majke, on, stasavajući u čoveka, stasava i u pčelara, podjednako se trudeći da bude i valjan čovek i dobar pčelar.

            Njegovo prvašnje interesovanje za pčelarstvo prerasta u ljubav, koja će se, kasnije, kad upozna lepu crnooku devojku, premetnuti u veliku ljubav prema njoj. Međutim, ta nova ljubav neće potisnuti onu prvu. Naprotiv, ona će je samo učvrstiti i oplemeniti. Zavolevši njega, i njegova izabranica, sa kojom se ženi, zavoleće i pčele.

            U ovoj prozi pulsira nepatvoren život. I likovi su životni. Ta njihova životnost dočarana je uspešno izvedenim dijalozima. Kroz njih je najvećma potcrtan karakter likova. Gdegde, iz opisane životne situacije, vrcne duhovita replika, i pripovedanje učini življim i zanimljivijim…

            Nadamo se (a to je, izgleda, i pisac priželjkivao), da će, posle čitanja ovog romana, pojedini čitaoci poželeti da budu pčelari. A to će biti i najveća potvrda autoru da se sa uspehom ogledao i u beletristici.

(Iz recenzije Bratislava Milanovića)

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien