SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SRPSKA PČELA PONOVO U KAMENOVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.087

Poštovane kolege, zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je 15. novembra uspešno završen i Društvu pčelara Mlava isporučen novi spomenik pčeli, koji je, podsećamo, ukraden u januaru ove godine. Iskreno se zahvaljujemo svim kolegama, društvima i organizacijama koji su pomogli da ovaj jedinstveni spomenik, simbol srpskog pčelarstva ponovo krasi selo Kamenovo, celokupan mlavsko-homoljski kraj i da ubuduće bude ponos pčelara cele Srbije.
Sve kolege obaveštavamo da je televizijska ekipa Radio televizije Srbije uradila reportažu o novom spomeniku pčeli, koju ste mogli da pogledate u Jutarnjem programu ove televizije. Postavljanje novog spomenika pčeli u Kamenovu je obavljeno 16. novembra 2011. godine.
Društvo pčelara Mlava iz Petrovca na Mlavi i podružnica sela Kamenova se od srca zahvaljuju Savezu pčelarskih organizacija Srbije, opštini Petrovac na Mlavi, Društvu pčelara Novi Sad, bratskom Društvu pčelara Vršac, Društvu pčelara Požarevac, beogradskim pčelarima, pčelarima Republike Srpske i ostalim pojedincima – ljudima dobre volje, koji su svojim prilozima doprineli da se u veoma kratkom roku novi spomenik napravi, i koji će zahvalnice za ovaj gest dobiti na Sajmu mlavsko-homoljskih pčelara u Kamenovu 2. aprila 2012. godine.
Ovim putem se izvinjavamo zbog nedostatka slike nove pčele i zadovoljstvo nam je što je od strane predsednika Živadinovića predloženo da slika spomenika pčeli u Kamenovu krasi naslovnu stranu decembarskog broja časopisa Pčelar, pa se obavezujemo da slike novog spomenika pošaljemo u narednih par dana, odmah nakon skidanja dasaka koje su korišćene prilikom rekonstrukcije postolja spomenika, a koje kvare utisak.

Društvo pčelara Mlava
 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien