SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KRAH PROFESIJE NEPROFESIONALNIH NOVINARADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.755

Dnevni list Kurir, danas je na celoj strani objavio SKANDALOZAN TEKST o navodnim "ogromnim" količinama antibiotika u srpskom medu.

Iako ovakav tekst, koji najviše nalikuje "plaćenom oglasu", ne zaslužuje nikakav komentar zbog nečuvenog načina na koji je napisan sa brojnim neistinama i zamenama teza, zbog pritiska brojnih pčelara članova SPOS-a da reagujemo i demantujemo ovo pisanije, moramo ovde da objavimo da je tekst prepun apsolutnim neistinama, a dve ne da dominiraju, već su vrhunac nečijeg izmišljanja:

1) Kurir piše: "Podsetimo, prošle godine su zbog istog problema Nemci vratili nekoliko šlepera ove namirnice, o čemu je Kurir pisao". Prosto je neverovatno da je Kurir pre više meseci objavio tu neistinitu informaciju, na šta mu je ukazano, a sada se još poziva na tu apsolutnu neistinu. U Upravi za veterinu se lako može proveriti da prošle godine nikakvi šleperi meda sa antibioticima NISU vraćeni iz Nemačke, već se radi o neistini, samo autorka teksta zna zašto je tako nešto napisala.

2) Kurir piše: "Inače, firmi „Biodvig“, koja je nedavno potpisala novi ugovor s Nemcima o kupovini srpskog meda, zabranjen je izvoz jer se ispostavilo da ta namirnica sadrži „streptomicin“ i „hloramfenikol“". I ovo je, naravno, totalna neistina koja se lako može proveriti u Upravi za veterinu Ministarstva poljoprivrede, i pitamo se da li možda neko nije imao interesa da se ovakva neistina plasira javnosti, i tražimo od Kurira da odgovori na naše sumnje.

O ovakvom dezavuisanju države Srbije, sa asocijacijom da je ona dozvolila najpre izvoz, a kasnije i vraćanje nekakvog volšebnog neispravnog meda iz Nemačke, obaveštena je Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede tokom dana, i očekujemo da i oni reaguju.

SPOS će obavestiti i predsednika Srbije, premijera i Vladu Srbije, Ministarstvo poljoprivrede i trgovine, Ministarstvo unutrašnjih poslova i ostale državne organe o ovom grubom pokušaju da se čistim neistinama baci ljaga na srpski med, jer sve ove neistine mogu imati za posledicu i manje poverenje stranih kupaca u naš med, što će proizvesti i dugoročne posledice po državu Srbiju, i to u trenutku kada je izvoz meda počeo Srbiji da donosi značajan devizni priliv u ovo krizno vreme.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien