SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK U UPRAVI ZA VETERINU MINISTARSTVA POLJOPRIVREDEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.121

Danas je predsednik SPOS-a imao sastanak sa poslenicima Uprave za veterinu.

Zajedno sa gospodinom Dušanom Radakovićem iz Ministarstva poljoprivrede, održan je sastanak sa savetnikom direktora Uprave, gospodinom Zvonimirom Rotom, gospodinom Budimirom Plavšićem, načelnikom Odeljenja za zdravstvenu zaštitu i dobrobit životinja, i gospođom Sanjom Čelebićanin, načelnicom Veterinarske inspekcije. Predsednik SPOS-a sastao se na kratko i sa gospodinom Milanom Studenom.

Razgovarano je o svim problematičnim pitanjima vezanim za pčelarstvo, i postignut je znatan napredak. Dogovoreno je da se sa ničim ne izlazi u javnost, dok sve ne bude potpuno ozvaničeno, a Ministarstvo je preuzelo na sebe da sve postupke ostvarenja dogovorenog maksimalno ubrza.

Ono što se može reći jeste da je načelnica Veterinarske inspekcije potvrdila SPOS-ovo tumačenje Programa mera zdravstvene zaštite životinja za 2011. godinu objavljeno u Pčelaru za maj 2011. godine na 250. strani (obavezno pročitajte). Pozvala je sve pčelare da navedu veterinare koji su im tražili nešto više nego što je Program mera propisao. Prijavljivanje ide preko SPOS-a, putem mejla [email protected]

Takođe, Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede i Ministarstvo unutrašnjih poslova ovih dana stavljaju konačnu tačku na pojavu neispravnih medova na tržištu Srbije, o čemu će biti više reči nakon zvaničnog saopštenja, koje očekujemo.

Zahvaljujemo se Ministarstvu poljoprivrede na energičnoj želji da pomogne nesmetani razvoj pčelarstva po evropskim standardima.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien