SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POSETA PČELARA NEGOTINA PROFESIONALNIM PČELARIMA KNJAŽEVCADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.223

22. oktobra 2011. godine društvo pčelara „Hajduk Veljko„ iz Negotina, organizovalo je posetu profesionalnim pčelarima Ranku Vučkoviću i Tomi Radivojeviću iz Knjaževca.
Prvo je posećen pčelinjak Ranka Vučkovića gde nas je dočekao veoma ljubazno domaćin i cela njegova porodica. Ovom prilikom je Vučković, detaljno na pčelinjaku, objasnio tehnologiju pčelarenja LR košnicom uz korišćenje polunastavaka i način zazimljavanja. Nakon iscrpnog izlaganja, odgovarao je na mnoga pitanja pčelara, a zatim je domaćin priredio doručak i piće za sve pčelare.
Na pčelinjak Vučkovića došao je i Bojan Radivojević koji je goste odveo na svoj pčelinjak u mestu Podvis, gde nas je dočekao ljubazni domaćin, veliki pčelar Toma Radivojević. Na pčelinjaku Radivojevića, gosti su upoznati sa tehnologijom pčelarenja, tehnikom i sredstvima za selidbu pčela, prostorijama za vrcanje meda i čuvanje saća i pčelinjih proizvoda, a nakon praktične prezentacije i odgovora na pitanja prisutnih. Svi prisutni su posluženi domaćim specijalitetima hrane i pića.
Nakon posete pčelinjaka organizovan je ručak za goste i domaćine.
Ovom prilikom u ime pčelara iz Negotina želim da se zahvalim pčelarima Ranku Vučkoviću i Tomi Radivojeviću i njihovim porodicama na veoma srdačnom prijemu, a pčelari iz Negotina zaista su imali šta da vide i čuju iz oblasti profesionalnog pčelarstva.

Predsednik društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin
Slavko Luković
 


 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien