SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POMOĆ OPŠTINE VLADIMIRCI PČELARIMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.628

Već je treća godina kako pčelari opštine Vladimirci ulaze u raspodelu budžetskih sredstava opštine.

Prve godine dobili smo 75.000 din, prošle oko 70.000 din, za ovu godinu Opštinski budžet  je prepolovljen, pa je tako i svim korisnicima drastično smanjen, za naše Udruženje opredeljeno je  50.000 din, polovina je već isplaćena, biće i ostalo, i tu nema ništa sporno, kriza je na svim nivoima pa ćemo se i mi pčelari malo stisnuti. Evo baš prošle nedelje od Opštine smo dobili kancelariju za Udruženje, besplatnu struju, grejanje, na redu je tel. linija. Na sajtu Opštine otvorena je posebna stranica za Udruženje pčelara.

U svakoj Opštini (rukovodstvu Opštine ili Grada) postoje pojedinci koji razumeju probleme i potrebe pčelarstva i oni koji to ne razumeju. Mi ne razgovaramo sa onima koji nas ne razumeju, fokusiramo se isključivo na one koji shvataju sveukupni značaj pčelarstva i samo sa njima razgovaramo i sarađujemo. I uvek nađemo zajednički jezik. Još jednu važnu stvar treba napomenuti, jako je važan u takvim razgovorima i lični autoritet i kredibilitet predsednika i rukovodećih članova Udruženja koji vode razgovore i pregovore. Mi ne molimo, a zašto bi i molili, pa oni nama daju naše novce.

Jako je bitno  uputiti zahtev na vreme, pre usvajanja Budžeta i malo "pogurati" i onda nema problema.

Novac koji dobijamo raspodeljujemo domaćinski, pošteno, "transparentno". Do sada smo nabavljali satne osnove, sadnice medonosnog drveća, organizovano o trošku Udruženja posećujemo sajmove, ove godine sredstva su malo manja, pa jos nismo odlucili šta ćemo. Inače Udruženje broji oko 35 članova, sa stalnom tendencijom rasta, čak se i pčelari iz susednih Udruženja učlanjuju kod nas, što je sigurna potvrda našeg dobrog rada.

Redovno prikupljamo med i darujemo vrtićima i predškolskim ustanovama, upravo sada je u toku jedna od akcija prikupljanja.

Na godišnje Skupštine pozivamo rukovodstvo Opštine, uvek se odazovu, prošle godine Opštini Vladimirci dodelili smo POVELJU SPOS-a u znak zahvalnosti za dobru saradnju.

Takođe, od opštinskog rukovodstva dobijamo sve pohvale na račun organizovanosti i dobro osmišljenih aktivnosti uz uveravanje da će nas i nadalje podržavati u svakom pogledu.

Dragan Stekić
Predsednik U.P. "Vladimirci", Vladimirci

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien