SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDSEDNIK SPOS-a RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM OPŠTINE VRNJAČKA BANJADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.573

Danas je predsednik SPOS-a razgovarao sa predsednikom opštine Vrnjačka Banja o organizaciji značajnog međunarodnog skupa na teritoriji ove opštine.

Predsednik opštine gospodin Zoran Seizović izrazio je razumevanje za ideje predsednika SPOS-a o organizovanju velikog pčelarskog skupa u ovom turističkom centru Srbije. Obećao je svu logističku pomoć, te će banjski resursi stajati na raspolaganju pčelarima. Detalji će biti dogovoreni ovih dana. 

U celom projektu učestvovaće i Balkanska pčelarska federacija. Radi se o organizaciji velikog međunarodnog seminara o apiterapiji, pčelinjim proizvodima i popularnom predstavljanju pčelarstva građanima. Organizacija prvog takvog seminara dogodila se prošle godine u Zrenjaninu, ali se sada planira mnogo veća manifestacija, koja bi trebalo da postane tradicionalna. Manifestacija bi trajala tri dana, a radovi bi bili izlagani u velikom Kongresnom centru Vrnjačke banje. Seminar bi pratio veliki pčelarski sajam, na kome bi pod najpovoljnijim mogućim uslovima, pčelari Srbije ponudili svoje proizvode banjskim gostima. 

Manifestacija će biti održana iduće godine i biće maksimalno medijski propraćena. Održaće se u udarnom terminu, kada Vrnjačka banja ima najveću posetu tokom godine. 

Ovom manifestacijom, Vrnjačka banja dobiće značajnu dopunu svoje turističke ponude, SPOS najbolju moguću prezentaciju pčelarstva široj javnosti, a pčelari odličnu mogućnost za plasman svojih proizvoda i uspostavljanje dugotrajnih veza sa kupcima. Broj izlagača neće biti ograničen. Naprotiv, stimulisaće se brojnim merama njihov maksimalni odaziv. 

Predsednik opštine Vrnjačka Banja obećao je i pomoć u privođenju svrsi zgrade Centra za pčelarstvo u Mitrovom polju na teritoriji susedne opštine Aleksandrovac (detaljnije OVDE), na čemu mu se posebno zahvaljujemo. Takođe, SPOS mu se zahvaljuje na razumevanju i podršci akciji da Vrnjačka Banja polako vremenom postane centar apiterapije Balkana, što je dugoročni cilj ove manifestacije, da Srbija postane centar apiterapije za širi region. Vrnjačka Banja, kao glavni turistički centar Srbije, svakako je pravo mesto za to. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien