SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NABAVLJENI TELEFONI ZA DRUŠTVA PČELARA KOJA SU ISPUNILA PROPISANE USLOVE, KAO I ŠTAMPAČI I KOMPJUTERDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.789

Juče je potpisan ugovor sa Telenorom, i od 1. maja će društva pčelara koja su ispunila propisane uslove, moći da koriste mobilne telefone za koje će račun plaćati SPOS.

Na žalost, mobilni operater VIP doveo je u zabludu (najblaže rečeno) SPOS i svakog drugog ko je proučavao njegovu ponudu, tako što u opisu ponude – tarife koju je SPOS izabrao da kupi za svoje članice, nije naveo da je broj linija koje se mogu dobiti na taj način ograničen na svega 30 brojeva po jednoj firmi. SPOS je prošle godine već uzeo 22 broja, a prema kompjuterskom sistemu VIP-a, bar nam je tako rečeno, na jednu firmu ne može se voditi više od jednog takvog ugovora sa 30 ili manje brojeva. Sve to su nam rekli tek onog trenutka kad smo zatražili da potpišemo ugovor. 

Zbog ovakve uslovne neposlovnosti VIP-a, Izvršni odbor SPOS-a našao se u velikom problemu kako bi obezbedio obećane telefone za svoje članice. Počeli smo pregovore sa Telenorom i Telekomom, pokušavši da nađemo najpovoljniju ponudu. Nakon skoro mesec dana, naizgled najpovoljniju ponudu dao je Telekom, i neposredno pred prihvatanje najpovoljnije ponude, saznali smo iz eksternog izvora da Telekom ne može da zaustavi poziv baš kad istekne plaćeni kredit (što nam je kasnije Telekom i potvrdio), što bi moglo da SPOS uvede u dubiozu i finansijski gubitak, što IO SPOS-a nije mogao da dozvoli. Zato je Izvršni odbor doneo odluku da prihvati sledeću najpovoljniju ponudu, a to je ponuda Telenora. 

Tarifni paket koji je prihvaćen ima sledeće karakteristike. Zove se Kombinuj 500. SPOS društvima plaća kredit u iznosu od 500 dinara mesečno. Uz tarifni paket društva dobijaju i besplatni telefon NOKIA 1650. Cena minuta prema svim mrežama je 4,9 dinara, a SMS poruke 1,9 dinara, bez PDV-a. Uspostavljanje veze je 2,9 dinara po pozivu, a tarifiranje se vrši na 30 sekundi nakon prvog minuta. 

SPOS preporučuje društvima obaveštavanje članstva o aktivnostima putem SMS poruka, kao najjeftinijem vidu kontakta. Pozive je najbolje koristiti samo za duže razgovore, jer je tako najisplativije. Uz ovakvu preporuku, tarifni paket ćete iskoristiti maksimalno efikasno i produktivno. Jer, telefoni se društvima daju radi podizanja informisanja i komunikacije sa članstvom i SPOS-om. 

Nakon iskorišćenja kredita, društva mogu sama da dopune kredit ako žele da razgovaraju više, ili dopunu mogu da obave i pre isteka kredita, ako žele da plaćaju parking putem SMS poruke, da kupuju multimedijalni sadržaj ili glasaju u kvizovima, jer ovaj paket ne pruža takvu vrstu usluga u okviru obezbeđenog kredita. Dopuna kredita vrši se kao u klasičnom prepaidu. 

Ovih dana će SPOS svima poslati brzom poštom telefone i kartice, kao i revers o preuzimanju opreme, na potpisivanje i vraćanje SPOS-u poštom. 

Ove godine, Izvršni odbor SPOS-a je obezbedio 81 telefon sa plaćenim kreditom za društva pčelara, plus 1 telefon za predsednicu Srpskog apiterapeutskog društva Vericu Milojković, kao skroman doprinos SPOS-a unapređenju razvoja i širenja apiterapije, tj. kao pomoć za bolji rad ovog društva koje afirmiše upotrebu pčelinjih proizvoda u prevenciji bolesti, ishrani i lečenju bolesti. 

 

Evo spiska društava koja su dobila telefone sa plaćenim kreditom: 

– Na po jedan telefon imaju pravo: 

 

ALEKSANDROVAC

ALEKSINAC

ARANĐELOVAC

BAČ. PALANKA „PČELA“

BALJEVAC

BATOČINA

BOR „ALBINA“

BRUS

BUJANOVAC – POLEN

ČAČAK „ČAČANSKA PČELA“

DESPOTOVAC „NEKTAR“

INĐIJA „ROJ“

IVANJICA

JAGODINA „POMORAVLJE“

KIKINDA

KNJAŽEVAC „LIPA“

KOSJERIĆ „MILADIN ZARIĆ – MIŠO“

KRIVELJ „KRIVELJ“

KUČEVO „PEK“

LESKOVAC „DUBOČICA“

LESKOVAC „LESKOVAC“

LUČANI „DRAGAČEVSKI PČELARI“

LJUBOVIJA

LOZNICA

MALI ZVORNIK "MATICA"

MLADENOVAC „KOSMAJ“

NEGOTIN „HAJDUK VELJKO“

NIŠ „MATICA“

NOVA PAZOVA

NOVA VAROŠ „ZLATARKA“

OBRENOVAC „OBRENOVAC“

PANČEVO

PARAĆIN „GRZA“

PETROVAC

PIROT

POŽEGA „MATICA“

PRIBOJ

RAČA "MATICA"

ŠABAC

ŠID

SMEDEREVO

SOKOBANJA „MORAVICA“

SOMBOR „BAČKA“

SREMSKA MITROVICA

SUBOTICA „PČELA“

SURDULICA „MATICA“

SVRLJIG

TRSTENIK „S.ADŽIĆ“

VALJEVO „NUKLEUS“

VRANJE „MATICA“

VRANJE „BELI BAGREM“

VRBAS

VRŠAC „VRŠAC“

ŽAGUBICA „HOMOLJE“

ZRENJANIN „M. BUGARSKI“

 

 

– Na po dva telefona imaju pravo: 

 

ARILJE „S. POPOVIĆ“

KRAGUJEVAC

KRALJEVO

KRUŠEVAC „B. KONSTANTINOVIĆ“

LAZAREVAC „BUDUĆNOST“

NOVI SAD „J. ŽIVANOVIĆ“

SMED. PALANKA „JASENICA“

UŽICE

PRIJEPOLJE

G. MILANOVAC „MATICA“

NOVI PAZAR

ZAJEČAR „TIMOK“

ČAČAK „ČAČAK“

 

Evo spiska društava koja su dobila laserske štampače, jer su ispunila propisane uslove: 

 

BAJINA BAŠTA „POLEN“

VALJEVO – „VALJEVO“

BEOGRADSKO UDRUŽENJE PČELARA

NIŠ – „NIŠ“

VEL. GRADIŠTE

POŽAREVAC

 

 

Samo jedno društvo pčelara ispunilo je uslov za dobijanje kompjutera, a to je Društvo pčelara Beograd. 

Uslove koje su društva morala da ispune da bi sve ovo dobila možete pogledati u decembarskom Pčelaru za 2008. godinu ili OVDE pod tačkom 20. 

Naredne godine će telefoni biti obezbeđeni za SVA društva pčelara članice SPOS-a. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien