SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POČETAK UVOĐENJA REDA U PRODAJU SATNIH OSNOVA I POGAČA ZA PČELEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.831

IO SPOS-a je na sednici od 11. aprila 2009. doneo odluku da od junskog broja časopisa Pčelar ne mogu reklamirati proizvodnju satnih osnova i pogača za pčele oni proizvođači koji nisu pravna lica ili nisu registrovani za takvu delatnost, što moraju dokazati dostavljanjem fotokopija odgovarajućih rešenja i dozvola uredniku časopisa, zajedno sa oglasom. 

Ovo je samo prva od niza mera koje će SPOS sprovesti u narednom periodu sa ciljem da uvede red u prodaju ovih proizvoda i podigne kvalitet finalnih proizvoda. Uz pomenutu dokumentaciju treba dostaviti i pisanu izjavu o poreklu voska i šećera koji se koriste u proizvodnji, sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica (primer: vosak iz Srbije, vosak iz Kine, vosak iz Nemačke, šećer od šećerne repe, šećer od šećerne trske…). U narednom periodu SPOS će učiniti sve da proveri tačnost datih izjava i javno će objaviti imena davaoca eventualnih netačnih izjava. 

Glavni razlozi za početak ovakvih akcija leže u dugogodišnjem nezadovoljstvu članstva kvalitetom navedenih proizvoda. IO SPOS-a smatra da je krajnje vreme da se nešto učini po tom pitanju. U dužem periodu vremena razmatrali smo mogućnosti koje imamo, i pokrenuli odgovarajuće akcije. U toku je akcija provere uvoza voska iz inostranstva, do podataka smo došli, ali još uvek samop nezvanično, pa ne možemo da ih objavimo. Onog trenutka kada budemo dobili zvanične informacije od nadležnih organa, objavićemo ih u Pčelaru. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien