SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRIMER DOBRE PRAKSE: PČELARKA!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.405

Na takmičenju primera dobre prakse u Bečeju između šesnaest regionalnih centara za ruralni razvoj, Mreže za podršku ruralnom razvoju u Srbiji, primer Tatjane Mrdak iz Sivca, žene pčelarke koji je predstavio regionalni centar za ruralni razvoj Subotica po preporuci Agencije za razvoj opštine Kula, izazvao je veliku pažnju članova komisije, koju su činili predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Kako je celokupan događaj bio propraćen od strane medija, novinari iz emisije “Oko magazin“ su se zainteresovali da naprave prilog sa Tatjanom Mrdak i predstavnicima regionalnog centra za ruralni razvoj Subotica.

Tako će u emisiji “Oko Magazin“, 7. 4. 2011. godine u 18.20 na RTS 1, Subotica, između šesnaest regionalnih centara u Srbiji, prva javno prezentovala primer dobre prakse.

Namera je bila približiti ženama pčelarstvo, iz razloga da Tatjana pruži lični primer i pokaže kolika je prednost žene koja je već nešto uradila po pitanju samozapošljavanja u ruralnom području, što vodi do punog zadovoljstva žene same pa uz nju i njene okoline.

Tatjana Mrdak, žena pčelarka, predsednica pčelarskog društva “Sivac“, koja uspešno vodi svoje poljoprivredno gazdinstvo i zarađuje baveći se pčelarstvom, je slikovito dočarala kako je došla do svoje lične zarade od pčelarenja koje je u mnogome promenilo i unapredilo njen život.
Prezentaciju koja je korišćena u predstavljanju pčelarke Tatjane Mrdak možete pogledati na ovoj adresi http://www.authorstream.com/Presentation/aSGuest89294-879896-primer-dobre-prakse-tanja/

U snimljenom prilogu za emisiju «Oko magazin» govorili su koordinator regionalnog centra za ruralni razvoj Subotica Anica Marcikić o radu centra, menadžer regionalnog centra, Marica Stantić o značaju predstavljanja primera dobre prakse, koordinator područnog centra Kula, Zorica Ačanski-Omerović je ispričala kako je područni centar za ruralni razvoj Kula pomogao Tatjani Mrdak da dođe do sredstava za svoje pčele i košnice, sama Tatjana Mrdak iz Sivca, je prenela svoja iskustva u pčelarstvu, aktivnostima i rezultatima koje je postigla i realizovanim projektima i Milorad Evtić član IO SPOS-a i sam pčelar, predsednik Udruženja pčelara “NIKLEUS“ Valjevo koji je govorio o izvozu i garantovanoj minimalnoj ceni za srpski med, koju je u ovoj godini obezbedio Savez pčelarskih organizacija Srbije.
 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien