SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PČELARI BEOGRADA U POSETI ČAČKUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.218

Grupa od 50 pčelara Pčelarskog društva „Beograd“, 22. maja posetila je Čačak.
Oni su sa dobro osmišljenim programomo domaćina, Pčelarskog društva „Matica“ imali mogućnost da posete najznačajnija istorijska mesta Čačka: spomenik „Tanasku Rajiću“, jedinstven spomenik izginulim ratnicima u Prvom svetskom ratu sa simbolima svih svetskih religija, grob vojvode Stepe Stepanovića i Ovčar banju. U okviru edukativnog dela programa iz pčelarstva,uz posluženje oni su posetili pčelinjak poznatog pčelara Čačka Miluna Mandića u s. Viljuši. U prijatnoj atmosferi, smešteni u dubokoj hladovini,preko 70 pčelara, dva sata su pratili predavanja Žike Todorovića iz Beograda, Miluna Mandića i dr Svete Stamenkovića iz instituta za voćarstvo u Čačku i profesora Agronomskog fakulteta. Zatim su pčelari izašli na odgajalište matica gde su mogli da se upoznaju sa kompletnim načinom i sistemom rada na ovom poslu. Instruktažu su obavili Milun Mandić i Dragana Petrović.
Na kraju,ovog druženja,podeljena su brojna priznanja sa jedne i druge strane. Pčelasko društvu „ Matica“ kao domaćinu pripala je specifično , graverske izrade, priznanje koje simbolizuje nazive Pčelarskog društva „Beograd“ i Pčelarskog društva „Matica“ sa datumom 22.maj.2011. i Plaketa za izuzetni doprinos u radu društva i unapređenju pčelarstva u Beogradu i predsedniku Pčelarskog društva “Matica“ Nikoli Petkoviću Plaketa Društva pčelara“Beograd“ : „Kosta Glavinić“. Milunu Mandiću i Dragani Petrović uručene su Povelje Pčelarskog društva“Beograd“, a posebno Milunu Mandiću pčelarska bluza sa jasnim simbolima Pčelarskog društva“Beograd“.
Nakon ovog, veoma uspešno održanog skupa pćelara u s. Viljuši, pčelari Beograda i Čačka otišli su na zajednički ručak u restoran „Dom“ u Ovčar banji. Na kraju su se razišli u veoma prijateljskoj atmosferi nakon ovog osmočasovnog druženja,poželevši svim pčelarima mednu godinu,a gostima ugodno i dobro putovanje do Beograda.

Nikola Petković

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien