SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

6. MEĐUNARODNI SAJAM MEDA I VINA U NEGOTINUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.656

Održan je šesti međunarodni Sajam meda i vina u Negotinu 12. maja 2011. godine, povodom majskih svečanosti.
Tim povodom u Negotinu, održana je sednica izvršnog odbora SPOS-a. Nakon završetka sednice Izvršnog odbora, u velikoj sali skupštine opštine Negotin održana je tribina na temu Srpsko pčelarstvo danas, koju je vodio predsednik SPOS-a dr Rodoljub Živadinović, a kojoj su prisustvovali članovi Izvršnog odbora SPOS-a, predsednici pčelarskih organizacija sa regiona Bor i Zaječar i članovi Izvršnog odbora Društva pčelara „Hajduk Veljko„ Negotin i predsednik Društva pčelara “Dimitar Balev“ iz Vidina iz Bugarske, Petar Mladenov .
Za goste je organizovan obilazak „Mokranjčeve kuće“,  „Muzeja Hajduk Veljka  Petrovića" odnosno "Todorčetovog konaka“, Legata slikara Radoslava Trkulje i vidikovca na HE "Đerdap 2".
Ovom prilikom želim da se u ime pčelara Negotina, zahvalim predsedniku SPOS-a, članovima Izvršnog odbora SPOS-a, predsedniku pčelara Vidina, predsednicima pčelarskih organizacija sa regiona Bor i Zaječar i ostalim pčelarima, koji su svojim prisustvom doprineli popularizaciji pčelarstva u opštini Negotin, a i šire.
Takođe želim da se zahvalim svim izlagačima opreme za pčelarstvo i pčelinjih proizvoda iz svih krajeva Srbije i ujedno izvinim za eventualne propuste, koji su nastali neblagovremenim prijavljivanjem za učešće na sajmu, a neki su došli i neprijavljeni, tako da je bilo problema u dva slučaja sa izlagačima satnih osnova kojima nisu obezbeđene tezge, jer je učestvovalo oko 60 izlagača. Ujedno upućujem kritiku izlagačima košnica koji su prijavili učešće, a nisu se odazvali, koje neću pojedinačno pominjati. Jedini izlagač košnica i ramova koji je došao, zbog kvara na kamionu je kasnio, tako da je veliki broj pčelara bio onemogućen da kupi ramove i košnice na čemu se iskreno izvinjavam.
Verujem da će naredni sajam biti još uspešniji.

Predsednik Društva pčelara „Hajduk Veljko“ Negotin
Slavko Luković

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien