SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DRUGI DRŽAVNI PČELARSKI SAJAM (Prva informacija)Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.093

Objavljujemo prvu informaciju o Drugom državnom pčelarskom sajmu sa svim bitnim detaljima i pozivamo vas da obavezno uzmete učešće. U drugoj informaciji saznaćete šta vam sve pripremamo na Drugom državnom pčelarskom sajmu.

 

 

 Prva informacija

DRUGI DRŽAVNI

PČELARSKI SAJAM

SA MEĐUNARODNIM

UČEŠĆEM

Hala 3 Beogradskog sajma 

13. i 14. februar 2010. godine 

 

U organizaciji SPOS-a, 13. i 14. februara 2010. godine održaće se u Beogradu Drugi državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem, sa kompleksnim prodajnim, izložbenim, obrazovnim, promotivnim, privrednim i turističkim sadržajem. SPOS je obezbedio da ulaz na sajam bude besplatan i za građane i za pčelare.

Ove godine, SPOS će ponoviti najuspešnije prošlogodišnje marketinške promocije sajma među građanima i pčelarima, i obogatiti ih novim. Očekujemo još veću posećenost i značajno veći broj izlagača, jer je interesovanje za sajam očekivano veliko, nakon prošlogodišnjeg spektakularnog uspeha Prvog državnog sajma i odlične prodaje na štandovima pčelara i proizvođača opreme i ostalog.

Kao i ove godine, biće pripremljeni popusti na pčelarsku opremu. Svaki izlagač opreme za pčelarstvo biće dužan da organizatoru neposredno pre početka sajma uruči cenovnik svih proizvoda, kao i da ga istakne na vidljivom mestu na štandu te da ga strogo poštuje. Podizanje cena tokom održavanja sajma nije dozvoljeno, a ako se dogodi, izlagač neće moći da izlaže na sajmu naredne dve godine, i biće udaljen sa sajma odmah po utvrđivanju prekršaja.

USLOVI UČEŠĆA NA SAJMU

SPOS je svojim značajnim finansijskim učešćem u organizaciji sajma, opet obezbedio znatno povoljnije cene izložbenog prostora od redovnih sajamskih cena, pošto se pokazalo da je prošlogodišnji sajam bio izuzetna prilika za plasman većih količina meda naših pčelara, plasman opreme po povoljnim cenama za pčelare i za ugovaranje budućih poslova. Cilj SPOS-a je da Sajam zaživi u punom sjaju, te će i naredni subvencionisati, ali u manjem procentu nego prvi. Očekujemo da od trećeg sajma, sajam bude finansijski u potpunosti samoodrživ, jer cilj SPOS-a nije da zarađuje, već da pruži maksimum pčelarima Srbije.

Ove godine smo uspeli da zadržimo ekskluzivnu halu 3 za naš sajam, potpisivanjem posebnog ugovora sa Beogradskim sajmom (detaljnije u Pčelaru za avgust 2009, ili još detaljnije ovde: www.spos.info/novost.php?id=804). Hala 3 ima čak 4.438 kvadratnih metara.

Međunarodni seminar 2010. godine koji prati Sajam biće održan ispod galerije, u prostoru koji ove godine nije korišćen (bio je pregrađen zavesama), a cela hala biće slobodna za izlaganje. Tako je rešen problem nedostatka prostora koji je ove godine bio glavna primedba posetilaca, a zbog povećanog interesovanja za učešće, iduće godine bi taj problem u manjoj sali bio još izraženiji. Uz to, prostor za seminar smo pomerili na novo mesto, te će prostora i relativno i apsolutno biti mnogo više. Ako bude bilo potrebno, svi oni koji prostor dobijaju besplatno (isključivo pčelarska literatura i drugi mediji za nošenje informacija iz pčelarstva, prezentacija društva pčelara bez prodaje, inovacije bez prodaje, istorijski eksponati), biće smešteni na galeriji hale 3.

Puna kotizacija za sve izlagače iznosi 12.600 dinara (+PDV). Za članove SPOS-a koji izlažu isključivo pčelinje proizvode cena se umanjuje na svega trećinu pune cene, tj. iznosi 4.200 dinara (+PDV). Zabranjeno je korišćenje jednog štanda za više izlagača, u suprotnom se nosiocu štanda zabranjuje izlaganje narednih pet godina na sajmu, i po utvrđivanju prekršaja se odmah udaljava sa sajma, što će ugovorom biti preciznije definisano.

Za sve izlagače koji plaćaju punu kotizaciju od 12.600 dinara (+PDV), a izvrše uplatu kotizacije do 25. septembra 2009, odobrava se specijalni popust od 10%, te kotizacija iznosi 11.340 dinara (+PDV).

Za sve izlagače koji ne uplate kotizaciju do 25. decembra 2009, iznos kotizacije se uvećava za 25% za uplate do 12. januara, a za uplate od 13. januara do 31. januara, uvećava se za 50%.

Nije dozvoljeno zauzimanje prostora van okvira izlagačkog štanda. U slučaju da neko od izlagača to čini, biće odmah udaljen sa sajma.

Nije dozvoljena prodaja bilo kakvih drugih proizvoda osim pčelinjih (u koje su uključene mešavine i proizvodi na bazi pčelinjih proizvoda), na štandovima za koje je plaćena povlašćena kotizacija od 4.200 dinara (+PDV). U slučaju da se to dogodi, izlagaču će, uz trenutno udaljavanje sa štanda, biti zabranjeno izlaganje naredne dve godine na sajmu.

Svi izlagači su dužni da svoju robu plasiraju na sajmu u skladu sa zakonskim propisima, a u suprotnom sami snose kompletnu zakonsku odgovornost.

Prijava za učešće na sajmu obavlja se od 1. septembra 2009. godine do 12. januara 2010. godine sledećom procedurom. Najpre izvršite uplatu na račun SPOS-a u Pro Credit banci: 220-106226-59, a uplatnicu sa podacima (ime i prezime, puna adresa, telefoni, mejl, spisak svega što izlažete, naziv društva pčelara preko koga ste član SPOS-a) šaljete na adresu SPOS-a sa naznakom “Za sajam”. Takođe morate dostaviti precizan tekst koji želite da stoji iznad štanda, na površini namenjenoj toj svrsi koja je deo štanda (naziv firme, svog pčelarskog gazdinstva, vaše ime i prezime i slično, po želji). Ako ne dostavite ovaj tekst, organizator će ispisati vaše ime i prezime. Ispisivanje je uključeno u cenu štanda. Raspored izlagača u hali određuje organizator.

Izlagači iz inostranstva plaćaju istovetnu kotizaciju (u evrima), ali se za uputstva o uplati moraju javiti knjigovođi SPOS-a Jagodi Milenković na telefon (011) 2458-640, ili na mejl: [email protected]

OBAVEZNI SAJAMSKI

ŠTANDOVI ZA SVE

Pored kotizacije, ove godine su SVI izlagači dužni da zakupe štand od Beogradskog sajma, bez izuzetaka (osim: inovacija bez prodaje, istorijski eksponati). Marketinški nastup treba prilagoditi izabranom štandu.

Znači, da pojasnimo, ukupna suma za izlaganje na sajmu dobija se kada se sabere vrednost kotizacije i cena zakupa štanda od Beogradskog sajma. 

Beogradski sajam nudi izlagačima iznajmljivanje više tipskih štandova ili štandova po želji. Za iznajmljivanje tipskih štandova javljajte se direktno Sajmu, tj. Aleksandru Paviću na 063/600-335, 011/2655-831, najkasnije do 1. februara 2010. godine. Izlagačima koji ne zakupe štand isključivo od Beogradskog sajma do 1. februara 2010. godine, neće biti omogućeno izlaganje na Sajmu, i imaju pravo na povraćaj 50% vrednosti uplaćene kotizacije bez uračunatog PDV-a, koju će im SPOS vratiti najkasnije do 31. marta 2010. godine.

Osnovni štand 4 m2 (trisi konstrukcija, natpis firme iznad štanda, pult 2×1 m, jedna stolica sa mestom za stajanje 2×1 m), po ceni od 4.215 dinara (+PDV) za svo vreme trajanja sajma (2 dana).

Ponuđeni tipski standardni štandovi (3 vrste) po ceni od 1.155 dinara (+PDV) po m2. Po istoj ceni možete naručiti i štandove po svojoj želji. Minimalna veličina štanda je 6 m2.

IZGLED ŠTANDOVA I TABELU SA CENOVNIKOM KOTIZACIJA U ZAVISNOSTI OD VREMENA UPLATE MOŽETE POGLEDATI OVDE

OSTALO

Obezbeđeno je: besplatan parking za izlagače koji se nalazi odmah pored hale (za posetioce po cenovniku za vansajamske manifestacije), grejanje hale 3 u oba dana sajma, hala na raspolaganju za postavljanje štandova i drugih elemenata dva dana pre i jedan dan nakon sajma, čišćenje hale tokom svih 5 dana. Po komercijalnim uslovima, svi izlagači mogu dobiti priključak struje, vode, telefona, interneta, izdavanje marketinških prostora van sale (obratiti se direktno Aleksandru Paviću na 063/600-335, 011/2655-831, najkasnije do 1. februara 2010. godine). Nakon tog datuma nećete moći da dobijete ove dodatke. Izdavanje marketinškog prostora u hali van štanda izlagača, regulisaće se posebnim ugovorom zainteresovane strane sa organizatorom. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien