SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POČINJE IZRADA ČETIRI PRAVILNIKA PO OSNOVU ZAKONA O STOČARSTVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.765

Ovih dana počinju pripreme za izradu četiri pravilnika vezanih za pčelarstvo po osnovu novog Zakona o stočarstvu.

Danas je gospodin Nenad Terzić, šef Odseka za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Ministarstva poljoprivrede, obavestio SPOS o početku rada na ovim veoma važnim pravilnicima i pozvao nas da damo svoje predloge, uz želju da se nesporazumi slični kao onaj oko Pravilnika o obeležavanju i evidenciji pčelinjaka nikada ne ponove. Zahvaljujemo se na ovakvom gestu, to je pravi put saradnje i dolaženja do najboljih propisa koji odgovaraju i zakonodavcu i struci i praksi. To je ujedno i jedini način da se dođe do dobrih propisa koji će unaprediti pčelarstvo Srbije i dovesti ga u položaj kakav zaslužuje kao značajna grana poljoprivrede. Sve pohvale za ovakav gest, u proteklom periodu smo mi inicirali slične razgovore, a sada očigledno idemo u smeru još bolje saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede na korist pčelarstva i građana Srbije. Hvala gospodinu Terziću i Ministarstvu poljoprivrede! 

IO SPOS-a će razmatrati moguća rešenja za ove pravilnike na prvoj narednoj sednici i dostaviti predloge Ministarstvu poljoprivrede u dogovorenom roku od 10 dana. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien