SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

TV FOX DANAS SNIMILA PRILOG ZA VEČERAŠNJE VESTIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.704

Danas je ekipa TV FOX snimila intervju sa predsednikom SPOS-a na osnovu koga će večeras u glavnim vestima ove televizije u 18 sati biti emitovan prilog.

Prilog je posvećen eventualnom sprovođenju novog Pravilnika o obeležavanju i evidenciji pčelinjaka. Ne znamo koliko će od snimljenog materijala moći da stane u kratki prilog za emisiju vesti, ali je snimljeno rasturanje jedne košnice koja je ostala bez matice. Pitamo Ministarstvo poljoprivrede šta pčelar treba da uradi nakon ove petominutne operacije. Da li da ode do ovlašćenog obeleživača da mu kaže da sada ima jednu košnicu manje? Pa da obeleživač sedne u kola i ode na pčelinjak da se uveri da pčelar ne laže? A ako bi već išao na pčelinjak, zašto onda ne može jednostavno da prebroji košnice, nego mora da se pločica stavlja na košnicu, pa da se sad premešta ili povlači… I gde sve to vodi? 

Dok ceo svet temelji najveći deo obaveza u sklopu HACCP-a na osnovi poverenja, uz stroge kazne ako neko nešto slaže, kod nas se ide suprotnim putem. Odbijen je naš predlog da se uvedu stroge kazne za one koji ne iskažu istinu po pitanju broja košnica. Valjda to ne bi ni trebalo da nas čudi, jer ovo je Srbija. A taj sistem bio bi mnogo jeftiniji, inspekcija bi obišla par pčelinjaka u svakoj opštini i gotovo. Ovako će ovlašćeni obeleživači tokom sezone samo da se šetaju od pčelinjaka do pčelinjaka vasceli Božji dan. Samo izduvni gasovi njihovih automobila biće dovoljni da potru veliki deo doprinosa pčelarstva ekologiji. Istovremeno, dok svet štedi energiju, u ovom slučaju benzin, mi ćemo nežalno da ga trošimo. 

Prilog će biti reemitovan sutra ujutru između 7 i 8 časova. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien