SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SARADNJA SPOS-a I MOBES QUALITYDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.478

SPOS je juče postigao dogovor sa firmom Mobes Quality iz Novog Sada, koja uvodi ISO standard i HACCP sistem, o donaciji ove firme SPOS-u u vidu niza seminara širom Srbije, u kojima bi se ova problematika približila pčelarima.

Sastanku su prisustvovali ispred firme Mobes Quality gospodin Slobodan Aćimović, marketing menadžer ove firme, a ispred SPOS-a, predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, zamenik predsednika SPOS-a Milutin Petrović i predsednik SPOV-a, Nedeljko Stevanović. 

Shodno dogovoru, SPOS će preko svojih osnovnih organizacija obezbediti sale u izabranim gradovima, a donator Mobes Quality predavače i stručnu podršku. Dogovoreno je da se na predavanjima ova problematika predstavi narodnim jezikom i maksimalno približi pčelarima, koji će sve češće biti u kontaktu sa relativno novom terminologijom i imati konkretnu potrebu da dobro poznaju osnove HACCP sistema. 

Seminari će biti održani u Novom Sadu, Beogradu, Užicu i Nišu. Ako odaziv pčelara bude značajan, firma Mobes Quality prihvata donatorstvo i za održavanje naredna dva seminara u još dva izabrana grada. 

Prvi krug od četiri seminara biće održan u novembru 2009. godine, a potencijalni drugi krug u januaru 2010. godine. 

Društva domaćini seminara, kao ni SPOS, nemaju nikakvih finansijskih obaveza, osim obezbeđenja sale odgovarajućeg kapaciteta (preporuka: 300 sedišta). SPOS će preko časopisa Pčelar i svog internet sajta obavestiti članstvo. Ulaz na seminare je besplatan za sve zainteresovane. 

Pored ove donacije članovima SPOS-a, firma Mobes Quality oglašavaće se u časopisu Pčelar na zakupljenom prostoru. 

Zahvaljujemo se Mobes Quality na pomoći pčelarstvu Srbije u podizanju nivoa znanja pčelara o ovoj osetljivoj problematici. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien