SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANA PRVA RUNDA PREGOVORA U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.082

Danas je održan zakazani sastanak sa pomoćnikom ministra poljoprivrede za analitiku i agrarnu politiku, gospodinom Milošem Milovanovićem.

Sastanku su prisustvovali i gospodin Nenad Terzić, šef Odseka za stočarstvo, gospodin Budimir Plavšić, načelnik Odeljenja za zdravstvenu zaštitu i dobrobit životinja, kao i gospodin Goran Milošev, pomoćnik direktora Generalnog inspektorata za veterinarsku inspekciju. 

Delegaciju SPOS-a činili su predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, zamenik predsednika SPOS-a Milutin Petrović, i predsednik SPOV-a Nedeljko Stevanović. 

Sastanak je bio posvećen praktično samo jednom od naša tri zahteva, tj. Pravilniku o obeležavanju i evidenciji pčelinjaka (kako se zvao u prvodogovorenoj varijanti). 

Razmenjeni su argumenti u opuštenijoj atmosferi nego na prethodnom sastanku. Ministarstvo je spremno da se dođe do dogovora, ali još uvek nismo postigli saglasnost oko najspornijeg pitanja, obeležavanja svake košnice. 

Na kraju sastanka, pomoćnik ministra je od nas zatražio da napišemo, najkasnije do srede, u posebnom dopisu, spisak argumenata koji ukazuju na nesvrsishodnost i tehničku nesprovodljivost obeležavanja svake pojedinačne košnice. Ministarstvo će još jednom razmotriti naše argumente i u najskorije vreme biće zakazan još jedan sastanak, nakon kojeg će doneti konačnu odluku. 

Nadamo se da će se Ministarstvo ipak odlučiti za daleko najraširenije rešenje u Evropskoj Uniji, a to je obeležavanje pčelinjaka, a ne košnica, na korist i države i pčelara Srbije, koji ne traže ništa drugo do da se ne razlikuju od većine pčelara Evrope. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien