SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKANDAL: NOVA DISKRIMINACIJA PČELARA OD STRANE POJEDINIH PAKERA MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.254

Kao što smo već objavili na sajtu, predsednik SPOS-a je sa Mercatorom dogovorio jednu lepu akciju u kojoj bi 65 pčelara tokom tri dana izložilo svoj med na prodajnim izložbama u Roda i Mercator Centrima tokom oktobra i novembra, gde bi se kupci Roda i Mercator centara bliže upoznali sa pčelarstvom i pčelinjim proizvodima u direktnom razgovoru sa samim pčelarima i kupili njihove proizvode. Ceo tekst dogovora, u potpunosti usaglašen sa svim merodavnim instancama u upravi Mercatora objavljen je na sajtu i u časopisu Pčelar. Međutim, istog dana, ODMAH nakon objavljivanja vesti na sajtu SPOS-a, usledili su pozivi Mercatoru od strane njegovih dobavljača meda, koji su se usprotivili ideji da pčelari u Mercatorovim objektima prodaju med. 

Istog dana popodne, predsednik SPOS-a kontaktiran je od Mercatora i rečeno mu je da će zbog protivljenja njihovih dobavljača meda akcija morati da se otkaže. 

Danas smo od Mercatora dobili i zvanično saopštenje, u kojem se kaže da se dogovorena manifestacija otkazuje zbog negodovanja dobavljača i njihovog odbijanja da učestvuju u ovoj akciji. 

Šta reći, nego već viđeno. Pojedini pakeri meda i dalje smatraju da su pčelari njima očigledno "neprijatelji", zaboravljajući da od njih žive. To u svakom slučaju može da im služi na čast. Mi zaista ne razumemo zašto bi im ovako nešto smetalo, kad bi to definitivno uticalo na propagiranje i povećanje prodaje meda u Mercatorovim objektima, i vraćanje poverenja kupaca zbog učešća SPOS-a u akciji, što je svima nama bitno, a naročito nakon informacija iz inspekcije o pojavi meda neodgovarajućeg kvaliteta na tržištu Srbije. Ostajemo frapirani i totalno zbunjeni takvom njihovom reakcijom, a Mercatoru se posebno zahvaljujemo još jednom na izraženoj dobroj volji, koja na žalost nije mogla da se ostvari iz napred navedenih razloga. Nadamo se da će se situacija i svest u Srbiji vremenom menjati na bolje, te da ćemo sa Mercatorom u budućnosti ipak ostvariti sličnu ili još bolju, obostrano korisnu, saradnju. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE