SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SARADNJA MERCATORA I SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.535

 

Čuveni trgovinski lanac Mercator u saradnji sa SPOS-om organizuje u svojim Roda Centrima u Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Kragujevcu Dane meda pod nazivom "Magija srpskog meda" na kojima će učestvovati prodajom svojih proizvoda i pčelari članovi SPOS-a, a ne samo zvanični dobavljači Mercatora.

Tako će se po prvi put i sami pčelari, primarni proizvođači, naći ispred kupaca Mercator-S doo, tj. Roda Centara, a akcija će se nastaviti i u novembru u samim Mercator Centrima (Novi Sad, Beograd, Čačak, Niš). A kupci će imati priliku da direktno porazgovaraju sa pčelarima, razmene mišljenja i saznaju nešto više o pčelarskom poslu i pčelinjim proizvodima.

Dani meda "Magija srpskog meda" održaće se u Roda Centru u Šapcu od 16. do 18. oktobra, u Sremskoj Mitrovici od 23. do 25. oktobra, a u Kragujevcu od 30. oktobra do 1. novembra 2009. godine, od 12 do 18 sati.

U Roda Centru u Sremskoj Mitrovici biće postavljeno pet pultova, dok će u centrima u Šapcu i Kragujevcu biti postavljeno po deset, što predstavlja broj pčelara izlagača od ukupno 25. U svim centrima Mercator će obezbediti po pet besplatnih pultova za prodaju meda. Pčelari koji u Šapcu i Kragujevcu ne budu dobili pultove od Mercatora, tj. Roda Centara, moraju da donesu svoje prigodne pultove za prodaju, o čemu ćemo se naknadno dogovoriti.

U novembru, sledeći Mercator Centri ugostiće pčelare i njihove štandove (u svima po 10 pčelara – ukupno 40, a obezbeđeno je po 5 štandova po Centru od strane Mercatora): Mercator Centar Čačak (od 6. do 8. novembra), Mercator Centar Niš (od 13. do 15. novembra), Mercator Centar Novi Sad (od 20. do 22. novembra) i Mercator Centar Beograd (od 27. do 29. novembra). 

Pčelari koji žele da učestvuju u ovoj akciji, treba da poznaju i sve ostale uslove za izlaganje:

1) Izlaganje je besplatno za pčelare.

2) Pčelari moraju da poseduju svu zakonom propisanu dokumentaciju o medu koji izlažu za prodaju i konzumaciju od strane kupaca.

3) Pčelari moraju biti članovi SPOS-a.

4) Svi izlagači su dužni da se na manifestaciji nalaze sva tri dana, od 12 do 18 sati.

5) Prijave slati na mejl [email protected] do 9. oktobra 2009. godine, ili na adresu SPOS-a poštom, pri čemu se pismo mora slati preporučeno sa povratnicom, najkasnije do 7. oktobra. Ako ne dobijete odgovor na mejl, znači da mejl nije stigao, te ga pošaljite ponovo. SPOS zadržava pravo da pčelare izlagače izabere bez prava na žalbu. Glavni kriterijumi biće asortiman pčelinjih proizvoda, posedovanje odgovarajućeg pulta i ostale informacije o izlagačima kojima SPOS raspolaže. Prednost imaju pčelari sa mestom prebivališta u opštinama gde se Centri nalaze. Glavni cilj je da dostojno predstavimo Savez i pčelarsku profesiju, a da pčelari izlagači ostvare pristojnu prodaju i kontakte sa budućim kupcima. Pčelari u prijavi moraju i da navedu da li imaju odgovarajući pult za prodaju (bez nadstrešnice, širine do 1 metar…), a organizator će ih obavestiti da li će koristiti svoj pult, ili će im Mercator ustupiti svoj tipski pult.

Manifestacija će biti i medijski propraćena, a Roda Centar štampa informaciju o Danima meda u svom redovnom lifletu. Najsrdačnije se zahvaljujemo Mercatoru na ovoj akciji.

Javite se! 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE