SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

XVI DANI MEDA – KOLUBARA 2009Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.569

U Lazarevcu je 6. septembra održana pčelarska smotra, šesnaesta po redu. Nakon toliko godina, ova manifestacija je već stekla i određenu tradiciju, pa se uprkos najavi lošeg vremena od strane meteorologa, na platou ispred Skupštine opštine pojavio zavidan broj izlagača.

Uz redovne i drage goste iz Kosjerića, Aranđelovca, Ljiga i Lajkovca, stigli su i posetioci iz Valjeva, Gornjeg Milanovca, Rače, Čačka, Užica, Beograda…

Pored klasične, izložbeno-prodajne karakteristike manifestacije, članovi udruženja pčelara „Budućnost“ su ove godine želeli poseban značaj da posvete oceni kvaliteta bagremovog meda. Lazarevački kraj je poznat upravo po ranoj bagremovoj paši, pa su 22 pčelara odlučila da provere kvalitet svoga meda, a sve u saradnji sa profesorom Fakulteta veterinarske medicine dr Milanom Baltićem. Prve rezultate istraživanja, profesor je prezentovao u okviru svog predavanja, u Velikoj sali Skupštine opštine.

Naravno, pošto je krajnji korisnik svih pčelinjih proizvoda, njegovo veličanstvo „gospodin potrošač“, poseban gost ovogodišnje smotre je bila dr med. Verica Milojković, specijalista opšte medicine i apiterapeut. Imajući u vidu da nema prodaje meda bez dobrog marketinga, kao i da je prošlogodišnji serijal o hranljivosti i lekovitom dejstvu „medene apoteke“ odlično prihvaćen, udruženje pčelara „Budućnost“ je i ove godine organizovalo snimanje emisije na lokalnoj televiziji. Uz snimak sa predavanja koje je doktorka takođe održala, biće to nastavak edukacije naših građana. 

UP Budućnost 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien