SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NOVI VD ADMINISTRATOR FORUMA SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.397

Izvršni odbor SPOS-a je, nakon ostavke administratora foruma SPOS-a, doneo odluku da vršilac dužnosti administratora bude jedan od dosadašnjih urednika, Dragoljub Krstić iz Vrbasa.
Naime, među pojedinim urednicima foruma SPOS-a došlo je do nepremostivih problema u međuljudskim odnosima, koje je očigledno bilo nemoguće niti razjasniti, niti prevazići. Najpre je jedan od urednika dao ostavku. Predsednik SPOS-a je lično pokušao da pomiri strasti, postigao dogovor o njihovom pomirenju, ali je pomirenje trajalo manje od jednog sata, kada je i administrator foruma podneo ostavku.
Posle ostavke jednog urednika i samog administratora, predsednik SPOS-a je interventno reagovao i zamolio jednog od urednika da preuzme dužnost administratora do odluke Izvršnog odbora. Izvršni odbor se zahvaljuje dosadašnjem administratoru na pomoći u izboru vd administratora. Stari administrator Saša Čolak je, pre predaje dužnosti, skinuo uredničke ingerencije svim urednicima, na osnovu ovlašćenja iz uredničkog pravilnika.
Izvršni odbor razmotrio je novonastalu situaciju bez upuštanja u uzrok problema, jer ne želi da se meša u međuljudske odnose urednika foruma, i zaključio je da potvrdi privremenu odluku predsednika SPOS-a da vd administratora foruma bude Dragoljub Krstić iz Vrbasa.
Izvršni odbor takođe je doneo odluku da novi administrator foruma predloži nove urednike što pre, u potrebnom broju. Od sada će Izvršni odbor odobravati postavljanje novih urednika na predlog administratora. Predlog administratora može biti prihvaćen ili odbijen. Ako se odbije, administrator je dužan da predloži novog kandidata za urednika. Izvršni odbor neće nametati urednike, forum će imati punu autonomiju kao i do sada, samo neće dozvoliti postavljanje osoba sklonih konfliktu, shodno njegovim saznanjima, da se ne bi ponavljale neke scene iz istorije foruma. Doneta je odluka o preporuci administratoru da bira mlađe urednike, vične kompjuterskoj tehnologiji.
Takođe, Izvršni odbor doneo je odluku da se, do daljeg, dosadašnji urednici ne mogu birati ponovo na to mesto, jer smatra da bi podela urednika na dva dela, one koji su ponovo izabrani i one koji nisu, dovela do još većih problema i zameranja među njima, što nikome nije potrebno. Pri tom, Izvršni odbor žali ako će urednici tu odluku protumačiti na pogrešan način, jer Izvršni odbor ne može da bude sudija i ustanovljava motive nesuglasica, kao ni eventualne "krivce" ako ih uopšte ima, već mora da brine o nesmetanom radu foruma, i ne sme da rizikuje reprizu ovih događanja. Treba javno reći da nesuglasice meću urednicima traju već neko vreme, i da je jedna kriza nedavno prevaziđena posredovanjem predsednika SPOS-a i dobrom reakcijom urednika, ali to sada na žalost nije bilo moguće, jer su nesuglasice dodatno kulminirale. Izvršni odbor naglašava da ova odluka nije uperena ni protiv koga. Takođe, Izvršni odbor zauzeo je stav da urednici nisu dovoljno radili na smirivanju tenzija i međusobnom razumevanju u kriznim situacijama. Jer, svi smo na istom zadatku, i međusobne nesuglasice moramo da prevazilazimo zarad opštih interesa, a ne da ih ignorišemo, ili u najgorem slučaju, i raspirujemo.
IO SPOS-a se zahvaljuje administratoru i svim urednicima na perfektnom uredničkom radu u proteklom periodu i stvaranju ovakvog velikog i važnog foruma! Posebno se zahvaljujemo idejnom tvorcu ovog foruma, dosadašnjem administratoru Saši Čolaku, na nesebičnom pregalačkom radu u proteklih više od dve godine! I on i svi dosadašnji urednici ostaju upisani u digitalnoj istoriji srpskog pčelarstva za sva vremena.
 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien