SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PODRŠKA PRAVIM VREDNOSTIMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.235

Teško je biti pčelar, ako pre svega nisi i čovek. Za razliku od nekih drugih zanimanja kojamo možemo da se bavimo, a da ga ne volimo, pčelarski zanat ne daje rezultate ako njemu ne pristupamo sa puno ljubavi, ako ne poštujemo i pčelu i prirodu. Od pčela dobijamo med, ili poštenije rečeno, od pčela ga mi uzimamo, ali i brinemo o njoj, štitimo je od bolesti, prihranjujemo… Istovremeno, samo mi pčelari znamo koliko je ponekad teško i zahtevno baviti se ovim zanimanjem, i koliko je pčelaru med gorak.

Zato je pred nama isti zadatak a to je da se izborimo da nam se trud i rad vrednuju, kao i da mi pomognemo one koji do med vrednuju kao lek.
Udruženje pčelara „Budućnost” svake godine prikuplja od svojih članova priloge u medu, da bi ih poklonilo onima kojima je ta pomoć najpotrebnija. Ove godine humanitarni dar su dobili: Udruženje obolelih od multipleskleroze Lazarevac – 20 kg, Centar za decu i omladinu ometenu u razvoju Lazarevac – 35 kg, Manastir Ostrog – 15 kg, porodica Gojković iz Barzilovice (devetoro dece) – 12 kg, Udruženje dece i omladine ometene u razvoju Kraljevo – 35 kg, Udruženje distrofičara Kraljevo – 30 kg, i učesnici-izvođači pčelarske manifestacije – 8 kg.
Darivani med je bio najboljeg mogućeg kvaliteta, a svima je želja da se sa ovakvim akcijama nastavi i narednih godina. Istovremeno, svi pčelari imaju i svoje porodice o kojima moraju da brinu, a to se postiže, pre svega odgovarajućom cenom meda. Sa priličnom nelagodom prihvatamo vesti o prodaji falsifikata, kao i prodaji proizvoda sa antibioticima, jer takve pojave sve nas ugrožavaju. Posebno smo ogorčeni na pretnje predsedniku SPOS-a, jer smatramo da je upravo on najzaslužniji za konstantan napredak u pčelarstvu Srbije. Vrednost je davati i pomagati drugima, kao što je i vrednost izboriti se za bolje mesto pčelarstva kao zanimanja. Svi mi samo želimo da se poštenim radom uberu plodovi, od kojih treba svi da imaju koristi. Zato Udruženje pčelara „Budućnost” ovom prilikom daje punu podršku dr Rodoljubu Živadinoviću i Izvršnom odboru SPOS-a na istrajnoj borbi, a na korist svih pčelara Srbije, a takođe i poziva da svi pčelari daju doprinos toj borbi u svojoj sredini.

Pčelari UP “Budućnost” Lazarevac
 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien