SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZVRŠNI ODBOR SPOS-a RAZMATRAO RAD INTERNET FORUMA SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.359

Na svojoj današnjoj sednici, Izvršni odbor SPOS-a je, zajedno sa administratorom i urednicima foruma, razmatrao stanje na internet forumu SPOS-a i doneo odgovarajuće zaključke.
Izvršni odbor pohvaljuje rad administratora i urednika foruma za čitav prethodni period, i očekuje od njih da nastave autonomno i kvalitetno obavljanje svog posla, shodno važećem pravilniku o radu foruma.
Detaljnom analizom činjenica zaključeno je da nije bilo nepravilnosti u radu po pitanju ovlašćenja koje pravilnik o radu foruma daje administratoru i urednicima. Nesuglasice koje su se na forumu pojavile poslednjih nedelja posledica su nesavršenosti internet komunikacije, koja često izgleda oštrija nego što jeste, kao i prejakim emotivnim reakcijama pojedinih članova foruma i urednika, što svakako nije za osudu, jer ljudi nisu mašine bez osećanja, ali takve pojave često umeju da odvedu diskusiju pogrešnim smerom i da bespotrebno posvađaju ljude, te se sugeriše maksimalna emotivna uzdržanost po pitanju stručnih rasprava u smislu što jasnijeg i konkretnijeg pisanja.
Izvršni odbor sugeriše i članovima foruma i urednicima da se trude da budu maksimalno tolerantni po pitanju stručnih rasprava, ali i da se maksimalno pridržavaju pravilnika foruma po pitanju njegovog poštovanja. Drugim rečima, članovima foruma se sugeriše da pročitaju pravilnik o radu foruma i da ga se strogo pridržavaju, jer su se prilikom učlanjenja na forum složili sa njegovim odredbama, kako bi se izbegli nepotrebni sukobi na forumu, koji nikuda ne vode, i od kojih naše pčelarstvo trpi najveću štetu, a i svi mi zajedno sa njim. Urednicima foruma se sugeriše da se prilikom slanja poruka članovima foruma u kojima im ukazuju na nepoštovanje pravilnika foruma, trude da to čine maksimalno biranim rečima, jer u vremenu krize u kojoj živimo, svi smo osetljiviji i ekscitabilniji.
Izvršni odbor još jednom je pohvalio volonterizam svih urednika foruma, kao krajnje nesebični čin, i zahvaljuje im se maksimalno na tome, sa nadom da će naš forum i dalje rasti i nadrasti i mnoge veće svetske forume.
Izvršni odbor apeluje na sve pčelare koji raspolažu internet priključkom, da se uključe u rad foruma, jer je, pored internet sajta SPOS-a, forum jedan od najboljih načina kako za razmenu iskustava, tako i za pravovremeno informisanje o svim aktuelnim događanjima širom Srbije i sveta.
 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien