SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

III SAVETOVANJE PČELARA BANATSKOG OKRUGA, ZRENJANIN 2010.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.709

U Zrenjaninu je 20. februara 2010. godine u prepunom amfiteatru Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu, u organizaciji pčelarskih društava “Milivoj Bugarski” iz Zrenjanina i “AKAC” iz Mužlje održano Savetovanje pčelara Banatskog okruga – Zrenjanin 2010.

S obzirom da je u pitanju treće po redu Savetovanje pčelara na ovim prostorima, može se smatrati već tradicionalnom manifestacijom.

Zanimljiv program Savetovanja na kojem je jedan od predavača bio gost iz Rumunije gospodin dr Kornel Kristijan Čobanaš, privukao je veliki broj pčelara, toliki da je amfiteatar Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu bio popunjen do poslednjeg mesta. Savetovanje je otvorio predsednik pčelarskog udruženja „Milivoj Bugarski“ iz Zrenjanina Marinkov Dušan. Nakon toga uspeh u Savetovanju je poželela direktorica Visoke tehničke škole u Zrenjaninu dr Smiljana Mirkov. Prvo predavanje je održao dr Kornel Kristijan Čobanaš na temu "Pčelarstvo Rumunije u Evropskoj uniji". Ova tema je zaintrigirala brojne goste koji su pomno pratili šta nas očekuje u bliskoj budućnosti. Drugo, izuzetno zanimljivo predavanje održala je mr Danijela Jašin sa temom "Primena HACCP standarda u pčelarstvu". Treće predavanje je održao Dragoslav Bugarski – pčelar praktičar sa temom "Tehnologija pčelarenja LR košnicom uz osvrt na suzbijanje bolesti pčela". Na kraju, poslednje predavanje je održao dr Kornel Kristijan Čobanaš sa temom "Proizvodnja meda selećih pčelara", temom sa kojom je gospodin Čobanaš doktorirao.

U holu Visoke tehničke škole organizovana je prodajna izložba opreme za pčelarstvo čiji su izlagači izuzetno zadovoljni prodajom, a prisutni pčelari su iskoristili priliku da nabave neophodnu opremu za predstojeću pčelarsku sezonu.

Treba istaći da su pčelari izuzetno zadovoljni sa izborom predavača i održanim predavanjima.

Pomenuta dešavanja medijski su propratili RT Santos, KTV, NIJP Zrenjanin i mnogi drugi.

Organizaciju ove manifestacije su pomogli brojni sponzori, među kojima se posebno zahvaljujemo: Gradskoj upravi Zrenjanin, Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija iz Zrenjanina, SPOS-u i SPOV-u.

Predsednik Organizacionog odbora,
Mr Ivica Micić

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien