SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PISMO PREDSEDNIKA PČELARSKOG SAVEZA SLOVENIJE SPOS-uDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.975

Danas smo dobili pismo predsednika Pčelarskog saveza Slovenije povodom održavanja Drugog državnog pčelarskog sajma, koje ovde možete u celosti da pročitate.

 

Poštovani, 

Prijateljstvo ne poznaje granice, a dokaz tome je bila poseta slovenačkih pčelara Drugom državnom pčelarskom sajmu u Beogradu. Po našoj proceni, u subotu je na sajmu bilo preko 400 pčelara iz Slovenije. U Beogradu smo doživeli topli prijem pčelara iz Srbije, na čemu se svima zajedno, i u ime svih, najlepše zahvaljujem.

Većinu nas je iznenadila velika poseta sajmu. Tako velika poseta je dokaz, da je sajam kvalitetan i potreban. Izuzetno bogat je bio stručni program za pčelare, a  zanimljiv je bio i  nedeljni program namenjen javnosti. Mislim da će slovenački pčelari i ubuduće rado dolaziti na sajam u Beogradu.

Pčelarski savez Slovenije i Savez pčelarskih organizacija Srbije do sada veoma dobro sarađuju. Razmenjujemo iskustva i savetima pomažemo jedni drugima. Pčelarski savez Slovenije je spreman na svaku vrstu saradnje koja služi razvoju pčelarstva, a pre svega smatramo, da srpskim pčelarima možemo dosta pomoći u nastojanjima da uđu u EU. Ovu dosadašnju saradnju želimo nadgraditi zajedničkim nastupom na konkursu za sredstva koja daje EU kroz IPA fond, što nam sadašnji konkursi za ta sredstva omogućavaju.

Na ovom mestu se još jednom zahvaljujem rukovodstvu srpskih pčelara, pre svih predsedniku gospodinu Živadinoviću, što su nam omogućili predstavljanje Pčelarskog saveza Slovenije na štandu sajma.

Septembra ove godine Slovenija će ugostiti pčelare celog sveta na kongresu apiterapije, uz geslo "SA PČELAMA DO ZDRAVLJA", u okviru kojeg organizujemo ocenjivanje meda i pića od meda. Pored stručnog dela kongresa, pripremamo i veliku prodajnu izložbu pčelarske opreme, pčelinjih proizvoda i svega što je u vezi sa pčelarstvom (API EXPO). Zato vas srdačno pozivamo u Sloveniju. Više o kongresu saznajte na  www.apimedica.org

 

Boštjan Noč, predsednik Pčelarskog saveza Slovenije

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien