SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SASTANAK SA PREDSTAVNIKOM TUNISKIH KOMPANIJADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.765

Danas je u Beogradu održan sastanak predsednika SPOS-a sa predstavnikom dve tuniske kompanije zainteresovane za kupovinu meda iz Srbije.

Tunis je zemlja sa razvijenim turizmom i velikom potrošnjom meda, a u poslednje vreme takozvana zdrava hrana postaje sve popularnija. Predstavnik tuniskih kompanija izneo je potrebe firmi koje zastupa. Predsednik SPOS-a objasnio je kakvo je stanje pčelarstva u Srbiji, i na kraju izneo i cene koje su srpskim pčelarima prihvatljive. 

U ponedeljak dobićemo detaljniju specifikaciju njihovih zahteva, nakon čega će se pristupiti detaljnijim pregovorima. Do narednog četvrtka potrebno je i da predamo uzorke našeg meda, koji će istog dana biti odneseni u Tunis. 

Pored sertifikata o HACCP sistemu, biće potreban i sertifikat o uvedenom HALAL-u, što je u ovom trenutku problem, ali taj posao može brzo da se odradi, uz pomoć same države Tunis, o čemu je takođe razgovarano. 

Još jednom se pokazalo koliko je važno da SPOS što pre završi formiranje svog pogona za otkup i distribuciju meda, kako bi se lakše pristupilo izvoznim poslovima. Naravno, trenutno je najveći problem sama država Srbija, koja će morati da nas razume, i da što pre prilagodi propise propisima Evropske Unije, kako bi distribucija meda i razvoj pčelarstva konačno krenuli uzlaznim putem. 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien