SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽAN PRVI SASTANAK NOVOG IZVRŠNOG ODBORA SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.113

Danas je u Beogradu održan prvi konstitutivni i radni sastanak novog Izvršnog odbora SPOS-a, kome su prisustvovali svi izabrani članovi.

Na sastanku je obavljeno konstituisanje Izvršnog odbora, predstavljanje njegovih članova i izjašnjavanje o afinitetima za uključivanje u radna tela SPOS-a i rukovođenje njima. 

Za zamenika predsednika SPOS-a izabran je Milutin Petrović, član Izvršnog odbora iz Kragujevca. 

Doneta je odluka da se pošalje javni i direktni pismeni poziv svim kandidatima za članove Izvršnog odbora koji nisu izabrani u Izvršni odbor, da u roku od 7 dana od dobijanja dopisa, dostave pismeno svoje afinititete i sklonosti za uključivanje u radna tela SPOS-a i rukovođenje njima. Takvo obećanje je predsednik SPOS-a na jučerašnjoj izbornoj skupštini dao svim kandidatima, jer i on i novi Izvršni odbor smatraju da su svi kandidati bili sa razlogom kandidovani, a ne slučajno, da su svi juče izrazili spremnost da pomognu razvoj pčelarstva Srbije, te da ih sve treba uključiti u rad, zarad opšte dobrobiti i jedinstva pčelara Srbije koje nam nikad nije bilo potrebnije. 

Doneta je i odluka o osnivanju Nacionalnog saveta za kvalitet pčelinjih proizvoda, koji će biti specijalizovano radno telo SPOS-a koje će se baviti isključivo borbom za vrhunski kvalitet svih pčelinjih proizvoda na tržištu. Za predsednika Saveta izabran je gospodin Dragan Marković, inače državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je i naš kolega pčelar. On će u narednom periodu predložiti svoje saradnike Izvršnom odboru, koji mu najviše mogu pomoći u ovom poslu. Osnivanje ovog saveta izraz je neophodnosti postojanja posebnog tela koje bi se bavilo samo ovim poslom, jer se pokazalo da je to veoma kompleksna oblast koja se mora sagledati sa svih aspekata, i protiv koje se moramo boriti nizom različitih kompleksnih mera. 

Doneta je i odluka da članovi Izvršnog odbora i ove godine (po treći uzastopni put) prikupe tokom marta i aprila podatke sa svojih regiona o procentu zimskih uginuća po opštinama regiona koje zastupaju. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien