SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA U VLADIMIRCIMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.197

U nedelju, 24. 1. 2010. godine, Udruženje pčelara Vladimirci održalo je redovnu godišnju skupštinu.

Skupštini su prisustvovali: Milovanović Mihailo, predsednik Opštine Vladimirci; Pejanović Rajko, glavni i odgovorni urednik Pčelara i predsednik Asocijacije pčelarskih organizacija Mačvanskog i Kolubarskog Okruga; Đuricić Branislav, predsednik DP Šabac; Evtić Milorad, predsednik UP Nukleus iz Valjeva i član IO SPOS-a i Popović Raduško iz novoformiranog udruženja „Pčelarski farmeri Podrinja“.

Predsednik Udruženja Stekić Dragan podneo je izveštaj o aktivnostima u 2009. godini, a blagajnik Gajić Mitar izveštaj o finansijskom poslovanju.

Oba izveštaja su jednoglasno usvojena.

Usvojen je plan rada i aktivnosti za 2010. godinu sa posebnim naglaskom na formiranje KOMISIJE ZA UNAPREĐENJE PČELARSTVA na nivou opštine. Izabrani su članovi Komisije koji će, nadamo se, ispuniti očekivanja.

Predsednik Udruženja Dragan Stekić posebno je istakao dobru saradnju sa SO Vladimirci naglašavajući da smo u budžetu SO Vladimirci zastupljeni 4 godine za redom i izrazio zahvalnost za rešavanje pitanja prostorija za Udruženje. Pred.Opštine Vladimirci M. Milovanović je pohvalio rad Udruženja uz obećanje da će i ubuduće pružati podršku i pomoć Udruženju. Predsednik Opštine je izrazio zahvalnost za 90 kg meda koje je naše Udruženje poklonilo predškolskim ustanovama u prethodnoj godini i istakao da je to pravi model saradnje koja se zasniva na obostrano korisnim i partnerskim odnosima.

Član IO SPOS-a M. Evtić nas je informisao o aktivnostima i planovima SPOS-a, predsednik Asocijacije R. Pejanović o aktivnostima i planovima Asocijacije posebno  ističući organizaciju predavanja čuvenih ruskih profesora Lebedeva i Krivcova  28. 2. 2010. u Šapcu.

Saglasili smo se da će naše Udruženje uzeti aktivno učešće u organizaciji ovog predavanja.

Predsednik DP Šabac B. Đuričić je odao veliko priznanje našem malom Udruženju  nazivajući ga „VELIKIM UDRUŽENJEM“ po aktivnostima, idejama, organizaciji i članstvu.

Najzaslužnijim članovima Udruženja u 2009. godini uručena su priznanja i usvojeni su predlozi za priznanja za 2010. godinu. U ime nagrađenih zahvalili su se Milan Pavlović i Branislav Cvetković.

UP Vladimirci je odlučilo da u sklopu predstojećih izbora u SPOS-u poverenje i u narednom mandatu dobiju Rodoljub Živadinović za predsednika SPOS-a i Milorad Evtić za člana IO SPOS-a ispred našeg Regiona.

Po završetku radnog dela skupštine članovi i gosti nastavili su druženje uz večeru i prijatne pčelarske razgovore do duboko u noć.

Dragan Stekić
Predsednik UP Vladimirci

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien