SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SAVETOVANJE PČELARA U PRIJEDORUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.768

Udruženje pčelara „Prva Pčela“ iz Prijedora, RS, je u subotu 16. 1. 2010. godine organizovalo Savetovanje pčelara Potkozarske pčelarske regije.

Savetovanje  je održano u amfiteatru koledža Janjoš, a bilo je prisutno preko 90 pčelara. Uvodničar je bio gosp. Predrag Janković, a predavači ugledni članovi kluba predavača SPOS-a gospoda Branislav Đuričić, Rajko Pejanović i Dragorad Kovačević. Obrađene su teme: „Pčelarenje AŽ košnicom u savremenim uslovima“ (predavač gosp. Branislav Đuričić),  „Prevencija pčelinjih bolesti i suzbijanje varoe“ (predavač gosp. Rajko Pejanović) i „Praktično uzgajanje matica“ (predavač gosp. Dragorad Kovačević). Savetovanju su prisustvovali i predsednik Krajiške pčelarske regije gosp. Milorad Čeko iz Banjaluke, predsednik kantonalnog saveza pčelara USK u Federaciji BiH gosp. Sulejman Alijagić iz Bos. Krupe, kao i pčelari iz udruženja iz Omarske, Kozarca, Novog Grada, Sanskog Mosta i Velike Kladuše. Nakon završetka savetovanja pčelari su u lepoj atmosferi nastavili druženje i razgovor na pčelarske teme. Gosti iz Srbije su posetili spomen-kompleks Mrakovica na Kozari, sedište udruženja „Prva Pčela“, a obišli su i pčelinjake gospode Rajka Savića u Ništavcima i Rade Karanovića u Rasavcima. Savetovanje je deo programa  koji udruženje „Prva Pčela“ iz Prijedora provodi u cilju edukacije pčelara, a pčelari su ga ocenili veoma uspešnim i korisnim. Udruženje „Prva Pčela“ Prijedor iskazuje veliku zahvalnost SPOS-ovim predavačima koji su se odazvali na poziv za savetovanje i tako doprineli edukaciji naših pčelara i razvoju našeg pčelarstva. 

Rajko Radivojac
predsednik udruženja „Prva Pčela“ Prijedor

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien