SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SPOS POMOGAO DRUŠTVU PČELARA IZ TRSTENIKA DA UĐE U BUDŽET FONDA ZA RAZVOJ POLJOPRIVREDEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.853

Danas je u Trsteniku održan sastanak predsednika opštine Trstenik, gospodina Stevana Đakovića i predsednika SPOS-a, na inicijativu i u prisustvu predsednika Milovana Garovića i celog Upravnog odbora Društva pčelara "Sreten Adžić" iz Trstenika.

Naime, povod je bio pomoć opštine Društvu u trajnom obezbeđivanju i adaptaciji – proširivanju prostorija koje društvo sada koristi. Predsednik opštine je obećao svu infrastrukturnu pomoć u obezbeđivanju potrebnih dozvola i određenu finansijsku pomoć u sprovođenju adaptacije. 

Na inicijativu predsednika SPOS-a, predsednik opštine gospodin Đaković prihvatio je i da Društvo pčelara uđe u budžet Fonda za razvoj poljoprivrede sa, za početak, skromnih 150 hiljada dinara. 

Razgovarano je i o tome da, shodno trenutnim prinosima pčelarstva Trstenika, pčelari Trstenika čine industriju, tj. firmu koja praktično (kada se preračuna vrednost dobijenog meda i to po najnižoj otkupnoj ceni) koja zapošljava oko 60 radnika koji primaju prosečnu srpsku platu. Nijedna opština ne sme da potcenjuje firmu koja izdržava 60 porodica, te je i predsednik opštine, sa punim razumevanjem, podržao zahteve za pomoć pčelarima koja će stimulisati još bolje organizovanje pčelara, jer se samo ujedinjavanjem može stići do cilja. 

Hvala gospodinu Đakoviću što se pridružio plejadi narodnih predstavnika koji razumeju vrednost pčelarstva za širu društvenu zajednicu. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien