SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

BLIŽI SE KRAJ 2009. GODINEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.489

Kraj godine je vreme za retrospektivu rada svake organizacije, pa i SPOS-a. Izvršni odbor će precizno da izmeri sve rezultate proteklih aktivnosti na svojoj prvoj narednoj sednici.

Za početak, krenućemo narednih dana sa onim stvarima koje se mogu egzaktno meriti. Prva od njih je svakako broj članova. 

U 2008. godini SPOS je imao 9.134 člana, a u 2009. godini 9.675 članova. 

To je povećanje od pristojnih 5,92%. 

Posebno smo zadovoljni što smo i u ovoj kriznoj godini u potpunosti ispoštovali finansijski plan usvojen na poslednjoj Skupštini SPOS-a. Članovi SPOS-a u svakom broju časopisa Pčelar mogu pogledati mesečni finansijski izveštaj. 

Narednih dana sagledaćemo i ostale merljive podatke, kao što su broj nastupa u medijima, broj konsultativnih razgovora članova Izvršnog odbora sa svojim članstvom, procenat ispunjenja programa rada koji je Skupština usvojila, procenat ispunjenja finansijskog plana (podbačaj ili prebačaj) i slično. Cilj nam je da uspostavimo sistem standarda, na osnovu kog bi i buduća rukovodstva Saveza morala da nastavljaju svoj rad i da ga unapređuju, da povećavaju aktivnosti i da te aktivnosti budu merljive, tj. uporedljive sa prethodnim periodima. To nije lako, ali je to jedini put koji će nam osigurati budućnost u kojoj nećemo stagnirati ili nazadovati. Time će se institucionalno podizati odgovornost svih aktivista SPOS-a, bili oni u Izvršnom odboru ili bili predsednici pčelarskih organizacija širom Srbije. Svi moramo da radimo više i više i više nego do sada, i stalno više nego u prethodnom periodu, kako bi nadležne do kraja upoznali sa našom problematikom, kako bi se nametnuli medijima svojim izazovima, kako bi inkorporirali pčelarstvo u sve pore javnog života Srbije. Težak zadatak, ali smo za sada na dobrom putu. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien