SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

MOGUĆA SARADNJA LEDIB-a I SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.540

Danas je u sali opštine Aleksinac, predsednik opštine, gospodin Ivan Dimić, priredio sastanak predstavnika Programa lokalnog ekonomskog razvoja na Balkanu (LEDIB), Zadružnog saveza Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, sa poljoprivrednim udruženjima i zadrugama opštine Aleksinac.

Predstavnica LEDIB-a, gospođa Danka Milojković, koji je finansiran od strane Susedskog programa Ministarstva inostranih poslova Danske, iznela je mogućnosti ovog programa, koje se svode na jačanje kapaciteta, edukacije, marketinga i prezentacije. LEDIB svojom aktivnošću suštinski pokriva Nišavski okrug, te u njegovim programima mogu da učestvuju udruženja i zadruge ovog područja. Do skoro LEDIB nije imao agro program, ali je on uveden od ove godine i funkconisaće tri naredne godine. Ispred Zadružnog saveza govorila je predsednica gospođa Gordana Jovanović. 

Predsednik SPOS-a, nastupivši u osnovnoj ulozi kao predsednik Društva pčelara Aleksinac, predložio je zajednički projekat društava pčelara sa ovog područja po pitanju edukacije na visokom nivou, organizovanjem stručnog seminara sa stranim predavačima, uz logističku podršku SPOS-a, koji bi pozvao vrhunske svetske stručnjake, dok bi troškove seminara snosio LEDIB. Ovakvom saradnjom bi benefit od stečenih znanja koristio svim pčelarima Srbije, koji bi bili pozvani da učestvuju u radu seminara. 

Ideja je oficijelno prihvaćena kao moguća, te se nadamo skoroj realizaciji. Sve bi se organizovalo u saradnji sa Zadružnim savezom koji je vodeći partner LEDIB-a. 

Seminar bi trebao da bude posvećen aktuelnim problemima u pčelarstvu, gubicima pčela i izazovima apitehnologije. 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien