SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SAVETOVANJE PČELARA ZAPADNO-BAČKOG OKRUGADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.696

U okviru 51. Apatinskih ribarskih večeri, pod pokroviteljstvom opštine Apatin i Turističke organizacije Apatin, Društvo pčelara „Dunav“ Apatin, organizovalo je Savetovanje pčelara Zapadno-bačkog okruga, koje je održano 5. 7. 2014. godine, u Apatinu, u banji „Junaković“.

Na savetovanju je  prisustovalo 86 pčelara iz Apatina, Novog Sada,  Sivca, Bačkog Monoštora, Sombora, Ođžaka, Karavukova, Bačke Palanke, Srbobrana; Osijeka, Vinkovaca, i Pačetina  (R.H). Održana su dva predavanja; Stvaranje jakih pčelinjih zajednica tokom godine i Proizvodnja matične mleči,  koja su odslušana sa velikom pažnjom a koja je  održao  Rajko Radivojac iz Prijedora, R. Srpska, kojeg predavača smo tražili i dobili na konkursu SPOS-a za besplatno predavanje, a drugo predavanje je Rajko održao besplatno.

Predsednik UO Klastera „Panonska pčela“ iz Novog Sada, Hađži Zoran Jovanović  upoznao je prisutne pčelare o radu Klastera, čiji je cilj udruživanje i povezivanje pčelara, poboljšanje standard proizvodnje meda i zdravlja pčela u skladu sa standardima EU u cilju poboljšanja ekonomskog razvoja na prkograničnoj teritoriji R. Srbije i R. Hrvatske. Nakon upoznavanja pčelara sa narednim aktivnostima Klastera, gos. Hađži Zoran Jovanović dodelio je pet SMS vaga petorici  pčelara koji su članovi DP „Dunav“  i Klastera „Panonska pčela“.

Pčelare su pozdravili predsednici Pčelarskih udruženja iz Osijeka  i Vinkovcima i tom prilikom uručili prigodne poklone našem udruženju.

Nakon predavanja i zajedničkog ručka,  brodicom „Apatinka“, plovili smo rekom Dunav i goste upoznali sa lepotama Gornjeg podunavlja. Druženje je nastavljeno u  centru grada, gdje se održavao program Apatinskih ribarskih večeri. 

 

Predsednik DP „Dunav“

Rade Stevanović

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien