SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SAVETOVANJE PČELARA MORAVIČKOG OKRUGADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.725

U okviru savetovanja biće održana dva predavanja i uručiće se vanredna, najviša priznanja SPOS-a licima koja se ne bave pčelarstvom, ali svojim radom pomažu razvoj pčelarstva u Čačku, kao i redovna priznanja pčelarima.
Pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Čačak, u nedelju, 26. decembra  2010. godine, sa početkom u 11 sati, u sali Gradske skupštine održaće se skup pčelara Moravičkog okruga. Organizator ovog skupa Pčelarsko društvo “Matica“ iz Čačka u zajednici i uz saglasnost pčelarskih društava: Rudnika, Ivanjice, „Matice“ iz G. Milanovca, “Čačka“ i “Čačanske pčele “ iz Čačka, i “ Dragačevskih pčelara “ iz Lučana utvrdilo je zajednički program rada ovog skupa.

Od 11 do 12 sati: Veroljub Umeljić, pisac brojnih stručnih knjiga iz oblasti pčelarstva, održaće predavanje na temu: “ Izimljavanje, prolećni razvoj i priprema pčela za glavnu pašu“.

Od 12 do 13 sati: Dr med. Rodoljub Živadinović, predsednik SPOS-a, održaće predavanje na temu: “Ekonomičnost pčelarenja i preduslovi za plasman meda“.

Nakon održanih uvodnih predavanja g. Živadinović, predsednik SPOS-a, uručiće primaocima najviša priznanja SPOS –a, POVELJE SPOS-a, licima koja nisu pčelari, ali značajno pomažu razvoj pčelarstva u Čačku.
Nakon ovog svečanog čina, uručenja piznanja , g. Velimir Stanojević, gradonačelnik Čačka, proglasiće Prvo gradsko savetovanje pčelara Moravičkog okruga. Tema savetovanja je: “Mogućnosti i perspektive razvoja pčelarstva u Moravičkom okrugu“. U auli skupštinskog zdanja upriličili smo malu, mini prezentaciju pčelarske opreme. Na njoj će učestvovati: Mićo  Pećinar i Milisav Šendeković iz Arilja, sa košnicama i ramovima; Zora Milenković iz Kragujevca sa pčelarskim kapama i bluzama; Veroljub Umeljić sa svojim knjigama; Nikola  Đukanović sa topčićem za zadimljavanje; Slobodan Jovanović sa voskom i osnovama; Konstantin Tričković sa preparatima protiv varoe na bazi bilja. Pčelari će moći da kupe njihove proizvode.
Pozivamo vas da svojim prisustvom uzmete učešće na ovom skupu.

S poštovanjem
Za organizacioni odbor,
Nikola S. Petković, dipl. ekon.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien