SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ADAPTACIJA NOVOG POSLOVNOG PROSTORA SPOS-a BIĆE ZAVRŠENA 31. JANUARADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.917

Na prethodnom tenderu za adaptaciju i rekonstrukciju novog poslovnog prostora SPOS-a, prihvaćena je jedino ponuda za prozore i vrata od aluminijuma, dok ponuda za unutrašnje uređenje nije prihvaćena, jer su cene oba ponuđača bile enormno velike, i prevazilazile su mogućnosti SPOS-a. Na drugom tenderu je IO usvojio najpovoljnije ponude, te će adaptacija i rekonstrukcija biti završena najkasnije do 31. januara 2011. godine.

Naime, aluminijumski prozori i vrata biće instalirani do 25. decembra. Tokom i nakon tog procesa teći će adaptacija i rekonstrukcija, koja mora biti završena do 31. januara 2011. godine.

Jedna ponuda na tenderu je odbačena zbog nepotpune dokumentacije, jedna ponuda je prihvaćena kao najpovoljnija, jer je bila duplo niža od preostale dve ponude (ukupno ih je ovog puta bilo četiri, za razliku od prethodnog tendera kada smo imali samo dve ponude za unutrašnje uređenje), ali je bila najpovoljnija i po još jednom osnovu jer samo izabrana firma nije tražila avans. Prihvaćena je ponuda iste firme i za izradu metalnih roletni na velikim prozorima i vratima poslovnog prostora. Od treće firme prihvaćena je samo ponuda za unikatni ukrasni luster po projektu, koji će oblikom u vidu pčelinjeg saća označiti prostor SPOS-a kao pčelarski prepoznatljiv.

Sa izabranom firmom za unutrašnje uređenje, dogovoreno je da se suma izražena u evrima prihvaćena na tenderu preinači u dinarsku vrednost po srednjem kursu na dan otvaranja tendera, a da se svo plaćanje u dinarima obavi nakon završetka posla i prijema poslovnog prostora, koji mora biti završen strogo po projektu. To je vrlo važno, kao osiguranje od mogućih promena kursa evra, jer je naš budžet fiksan. Kada radovi budu završeni i prijem bude obavljen, tek tada će SPOS  platiti prvu ratu u iznosu od 50% vrednosti investicije, a preostalih 50% biće plaćeno mesec dana nakon prve rate.

Ako izvođač radova zakasni sa završetkom posla, za svaki dan kašnjenja plaćaće penale u vrednosti od 5% investicije po danu. Isto važi i za svaki dan kašnjenja uplate od strane SPOS-a. Izvršnom odboru je posebno važna ova klauzula ugovora, jer garantuje ozbiljnost izvođača, pošto je uobičajeni procenat na tržištu maksimalno 0,5% po danu.

Ukupna vrednost unutrašnje adaptacije i rekonstrukcije prostora, zajedno sa vrednošću metalnih roletni na prozorima i vratima, iznosiće oko 1.900.000 dinara, kažemo oko – jer je cena lustera izražena u evrima i ne možemo znati tačnu vrednost u dinar dok ne dođe do isplate po kursu na dan isplate.

Izvršni odbor je posebno zadovoljan povoljnošću izabrane ponude i po sumi i po načinu plaćanja, i može da saopšti javnosti da će SPOS-ov poslovni prostor imati svetski izgled i služiti nam svima za ponos u mnogo narednih godina.

Izvršni odbor se zahvaljuje svim donatorima koji su svojim sredstvima pomogli finansijski adaptaciju i rekonstrukciju poslovnog prostora SPOS-a, kao i onima koji su tu pomoć najavili!

Do sada uplate su izvršili:

Firma Buram, Berlin 2.000 evra

Firma Biodvig doo, Kragujevac 110.000 dinara

Udruženje pčelara Lazarevac 15.000 dinara

Udruženje pčelara Apatin 11.000 dinara

Udruženje pčelara Kikinda 10.000 dinara

Udruženje pčelara Banatsko Veliko Selo 10.000 dinara

Firma Matex, Šabac 10.000 dinara

 

Izvršni odbor se zahvaljuje na velikom odricanju koje su svi donatori imali da u uslovima krize uplate svoje donacije, i ovim putem ih javno pohvaljuje kao društveno odgovorne!

Nadamo se da će sve teći po planu i da ćemo se useliti u poslovni prostor SPOS-a do početka Trećeg državnog pčelarskog sajma, kada nam u inspekciju dolaze predsednik i generalni sekretar Apimondije, da bi utvrdili spremnost SPOS-a i Srbije za domaćina Simpozijuma i Kongresa Apimondije. Ove manifestacije podići će ugled pčelarske Srbije u svetu i konačno je otvoriti kao pravu destinaciju svih kupaca meda koji žele kvalitet, te će to postati i trenutak kada će u Srbiji zaživeti pravo slobodno tržište meda.

Kako će izgledati poslovni prostor SPOS-a nakon završene adaptacije i rekonstrukcije možete pogledati ovde:

SLIKA 1

SLIKA 2

SLIKA 3

SLIKA 4

SLIKA 5

SLIKA 6

SLIKA 7

SLIKA 8

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien