SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

MINISTAR TRGOVINE I USLUGA GOSPODIN SLOBODAN MILOSAVLJEVIĆ POHVALIO SPOSDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.868

Danas je održan sastanak ministra trgovine i usluga, gospodina Slobodana Milosavljevića, sa predsednikom SPOS-a, dr med. Rodoljubom Živadinovićem, na kome je ministar pohvalio aktivnosti SPOS-a u poslednje tri godine, koje su dovele do povećanja izvoza meda iz Srbije, podizanja otkupne cene i stvaranja povoljnije klime za bolji status pčelara i pčelarstva u Srbiji.

Ministar Milosavljević pohvalio je model koji je primenio SPOS kako bi povećao izvoz i podigao otkupne cene meda. Tender u našem modelu nazvao je javnom kompeticijom, koja je, kako je naveo, najbolji način smanjenja cena usluga posrednika, u ovom slučaju otkupljivača meda. Takođe je posebno pohvalio i projekat stavljanja meda članova SPOS-a u promet u jedinstvenoj ambalaži i obećao pomoć u sprovođenju tog projekta.

Ovakve i druge pohvale koje je danas izgovorio ministar Milosavljević svakako prijaju, jer dokazuju da smo svo ovo vreme bili na pravom putu. Očekuje se zvanično saopštenje za javnost Ministarstva trgovine i usluga povodom ovog sastanka, koje ćemo objaviti na sajtu kada bude izdato.

Predsednik SPOS-a zahvalio se ministru Slobodanu Milosavljeviću na lepim rečima, kao i savetodavnoj i moralnoj podršci u prethodnom periodu, koja nam je mnogo značila, kako ne bi skrenuli sa puta kojim smo pošli ka ostvarenju ciljeva Saveza! Ministar Milosavljević je uvek za nas imao razumevanje i pravi savet, kako dok je bio ministar poljoprivrede, tako i u novom resoru!

Ministar je sa predsednikom SPOS-a razgovarao o svim trenutnim projektima SPOS-a i obećao konkretnu podršku svakom od njih, a razgovaralo se i o novom Zakonu o zaštiti potrošača, koji stupa na snagu 1. januara, te je obećao da će nadležna inspekcija Ministarstva trgovine i usluga učiniti maksimalne napore i odreagovati na svaku prijavu pčelara o pojavi meda sumnjivog kvaliteta na tržištu, što praktično znači da se približavamo ostvarenju jednog od ciljeva – uklanjanju neispravnih medova sa tržišta. Ministar je već bio upoznat i sa blamiranjem srpskog meda u Sloveniji, koji je pakovala jedna naša firma, o čemu smo već pisali ovde i ovde. Takve pojave moraće da nestanu sa tržišta, ako želimo da i dalje uspešno izvozimo med.

Još jednom puna zahvalnost gospodinu ministru Slobodanu Milosavljeviću i gospodinu Dušanu Katiću iz Ministarstva trgovine i usluga, koji su prepoznali naše aktivnosti i pozitivno ih ocenili! Lepo je znati da nas neko prati i ceni naš rad i napore.

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien