SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

INTERVJU RADIJU „KULA“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.547

Ambasador SPOS-a i predsednica pčelarskog društva “SIVAC“ iz Sivca dala je intervju za radio “KULA“, “Kulska komuna“.

Tatjana je govorila ovako:  Opština Kula zajedno sa pčelarskim duštvom“SIVAC“ na teritoriji opštine zajednički implementiraju projekat ”ULOGA PČELA U EKO SISTEMU”.  . Projekat je zamišljen u dva dela, jedan je radionica sa nazivom ”MEDENO DETINJSTVO”, da bi drugi deo bilo održavanje izložbe i tribine
  2010-ta. Godina je proglašena za Međunarodnu godinu biodiverziteta. Iz tog razloga pčelari pčelarskog društva “SIVAC“ su se odlučili uticati na razvoj ekološke svesti dece predškolskog uzrasta o ekološkoj vrednosti pčela. Informisati stanovništvo o značaju  pčele  u očuvanju biodiverziteta. Putem navedenih aktivnosti koje su predviđene projektom da se podgne  nivo svesti o ekološkoj vrednosti pčela.
 Članovi pčelarskog društva „Sivac“ Tatjana Mrdak, Stanko Golubović, Božidar Marković, Miroslav Delić,kao i  područni koordinator mreže za ruralni razvoj i član Nadzornog odbora Pčelarskog društva „Sivac“ Zorica Ačanski-Omerović i volonter u Agenciji za razvoj Opštine Kula Dragana Žekić  12.11.2010 g. kroz igru,pesmu, druženje u predškolskoj ustanovi “ČUVARI OSMEHA“ u Sivcu  razgovorali su decom, objasnli im na najjednostavniji način  izgled i značaj pčela, da se ponašaju u blizini pčela i upoznali ih sa načinom rada u proizvodnji meda pčelarskim priborom.itd Posle razgovora sa pčelarima u saradnji sa  nastavnim osobljem predškolske ustanove organizovana je likovna radionica“MEDENO DETINJSTV“ na temu pčela i pčelarstva . Deci su članovi društva na poklon doneli sav materijal koji je potreban za likovnu radionicu flomasteri, bojice, kolaž papir, lepak, krep papir, tempere, četkice,…  kao i med za potrebe predškolske ustanove i decipojedinačno.tako da je prvi deo projekta vrlo uspešno završen predstoji nam drugi deo projekta.
25. 11. 2010. g. u 17 časova u prostoriji biblioteke u Sivcu drugi projekta izložba likovnih dečijih radova  na temu pčela i pčelarstva viđeno očima dece i tribina  koja podrazumeva informisanje građana o višestrukoj koristi pčela u očuvanju biodiverziteta, pčelinjim proizvodima u očuvanju ljudskog zdravlja predavač  pčelar i lekar pulmolog Vidoje Kulić.
Završni deo projekta je štampanje brošure o značaju projekta u cilju unapređenja životne sredine,o  radu pčelarskog društva, pčelarstvo u funkciji zaštite životne sredine viđeno očima dece.
Pčelarsko društvo “Sivac“ je zahvalno opštini Kula kao i agenciji za razvoj opštine Kula na ukazanom poverenju da možemo da vodimo jedan ovako vredan projekat gde promovišemo ulogu pčela u eko sistemu i odličnoj međusobnoj saradnji jer ovako jedna saradnja između vladinog i nevladinog sektora može da posluži za primer dobre prakse za neke naredne projekte i saradnje.
 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien