SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDSEDNIK APIMONDIJE NA TREĆEM DRŽAVNOM PČELARSKOM SAJMU U BEOGRADUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.468

Predsednik Svetske pčelarske organizacije "Apimondia", gospodin Gilles Ratia iz Francuske, održaće dva predavanja na Trećem državnom pčelarskom sajmu u Beogradu 12. februara 2011. godine, i izvršiće inspekciju naših resursa zajedno sa generalnim sekretarom Apimondije, kako SPOS-a tako i Grada Beograda i Srbije uopšte, radi utvrđivanja sposobnosti SPOS-a i Srbije da budu domaćini Simpozijuma Apimondije 2012. godine.

Teme predavanja biće:

1) Budućnost Apimondije

2) Mogući faktori gubitaka pčelinjih društava

Simpozijum Apimondije, ako sve bude išlo po planu, koji je dogovoren sa predsednikom i sekretarom Apimondije u Ljubljani 30. septembra 2010. godine, kao i uz dogovor koji je usledio sa pčelarskom organizacijom Irske koja će u proleće 2012. organizovati Simpozijum Apimondije na temu zdravlja pčela, a uz punu podršku Kongresnog biroa Vlade Republike Srbije i njenog revnosnog direktora gospodina Miloša Milovanovića, trebalo bi da se održi septembra 2012. godine u Beogradu, na temu: Uticaj tehnike pčelarenja na kvalitet meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Danas se predsednik SPOS-a sastao sa direktorom Kongresnog biroa Vlade Republike Srbije gospodinom Milošem Milovanovićem. Dogovoreni su dalji proceduralni koraci koje zahteva Apimondija. Kongresni biro će u potpunosti finasirati putne troškove i boravak u Srbiji predavača na Trećem državnom pčelarskom sajmu i pružiće im kompletno logističko gostoprimstvo po pitanju inspekcije, na čemu se SPOS od srca zahvaljuje, jer će nam to biti od velike pomoći u predstojećoj finansijski kriznoj godini!

To će biti još jedan od načina prezentacije Srbije svetu kao značajnog proizvođača i izvoznika meda, što bi trebalo da učvrsti našu poziciju na svetskom tržištu i zauvek je osigura, kako po pitanju kontinuiteta izvoza meda, tako i po pitanju realnih cena za med iz Srbije.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien