SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PROJEKAT „ULOGA PČELA U EKO SISTEMU“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.887

Pčelarsko društvo “Sivac” iz Sivca na konkursu za finansiranje ekoloških programa i projekata NVO koji je raspisala Opština Kula www.kula.rs je dobilo sredstva za projekat pod nazivom “ULOGA PČELA U EKO SISTEMU”. Projekat je zamišljen u dva dela, jedan je radionica sa nazivom ”MEDENO DETINJSTVO”, da bi drugi deo bilo održavanje izložbe i tribine.
          
Ujedinjene nacije proglasile su 2010. godinu za Međunarodnu godinu biodiverziteta. Postoji velika potreba edukacije građana i pčelara o vrednostima pčela i njihovo stimulisanje da ih gaje i neguju, kako bi obezbedili kontinuiranu poljoprivrednu proizvodnju i očuvanje biodiverziteta. Tekuća godina je jedinstvena prilika za podizanje nivoa svesti o vitalnoj ulozi biodiverziteta u održavanju života na planeti Zemlji. Unapređenje  ekološke svesti.
Razviti ekološku svest dece predškolskog uzrasta o ekološkoj vrednosti pčela. Informisati stanovništvo o značaju  pčele  u očuvanju biodiverziteta. Putem navedenih aktivnosti koje su predviđene projektom podiže se nivo svesti o ekološkoj vrednosti pčela. Članovi pčelarskog društva „Sivac“ 12.11.2010 g. kroz igru, druženje u predškolskoj ustanovi *ČUVARI OSMEHA* u Sivcu  razgovoraće sa decom, objasniti im kako treba da se ponašaju u blizini pčela i upoznati ih sa načinom rada u proizvodnji meda. Posle razgovora sa pčelarima u saradnji sa  nastavnim osobljem predškolske ustanove biće organizovana likovna radionica „MEDENO DETINJSTVO“ na temu pčela i pčelarstva. Deci prilikom posete članovi društva na poklon doneće sav materijal koji je potreban za likovnu radionicu kao i med za potrebe predškolske ustanove i deci pojedinačno.
25. 11. 2010. g. u 17 časova u prostoriji biblioteke u Sivcu će se održati drugi deo projekta izložba likovnih dečijih radova na temu pčela i pčelarstva viđeno očima dece i tribina  koja podrazumeva informisanje građana o višestrukoj koristi pčela u očuvanju biodiverziteta, pčelinjim proizvodima u očuvanju ljudskog zdravlja predavač  pčelar i lekar pulmolog Vidoje Kulić.
Završni deo projekta je štampanje brošure o značaju projekta u cilju unapređenja životne sredine,o  radu pčelarskog društva, pčelarstvo u funkciji zaštite životne sredine viđeno očima dece, medijska prezentacija projekta preko lokalne radio stanice i putem veb stranica .

U želji da sledite naš primer,
koordinator projekta,
predsednica pčelarskog društva “SIVAC”,\
urednik-moderator  SPOS-info foruma
i ambasador SPOS-a
Tatjana Mrdak

 
 

   

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien