SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SEMINAR U SUBOTICIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.194

7. i 8. oktobra 2010. godine održava se seminar (radionica) za primenu strategije zapošljavanja i samozapošljavanje žena u ruralnim područjima grada Subotice i okoline.
Na poziv Asocijacije za žensku ekonomsku inicijativu “FEMINA CREATIVA”iz Subotice koja realizuje projektnu inicijativu ”ULOGA ŽENA U RURALNOM RAZVOJU” sa kojom želi da doprinese poboljšanju socio-ekonomskog položaja seoskih žena i njihovih porodica, te sprovođenje projekta, omogućili su: Američka agencija za pomoć i razvoj USAID i Institut za održive zajednice ISC, kroz program “Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva u Srbiji”, odazvala se Ambasadorka SPOS-a i predsednica PD ”SIVAC” iz Sivca Tatjana Mrdak.
Predstaviti primer dobre prakse žene koja je već nešto uradila po pitanju samozapošljavanja  u ruralnom području je prepoznat u pčelarki Tatjani te se ona prvog dana seminara (radionice) predstavila i objasnila kako je došla do svoje lične zarade od pčelarenja koje je u mnogome promenilo i unapredilo njen život.
Strateško planiranje za zapošljavanje i samozapošljavanje seoskih žena kroz analizu na radionici gde su učestvovale pored Ambasadorke SPOS-a Tatjane Mrdak pčelarke i Zorica Ačanski-Omerović iz Regionalnog centra za ruralni razvoj opštine Kula, Načelnica Uprave za poljoprivredu i razvoj sela Aleksandra Brzaković i profesorka Dragana Zaharijevski iz Niša, Anica Marcikić koordinator regionalnog centra za razvoj Subotice, Marica Stantić menadžer Regionalnog centra za ruralni razvoj Subotice, predstavnice: Nacionalne službe za zapošljavanje, turističke organizacije grada Subotice, kulturnog društva Tavankut, predstavnica saveta za rodnu ravnopravnost iz Kovačice, nezavisna članica, žene iz Pančeva, Hajdukova i mnoge druge. Analizirana su ključna pitanja o preprekama za realizaciju aktivnosti za samozapošljavanje i zapošljavanje žena u ruralnim sredinama. Definisani strateški pravci, vizija zapošljavanja i mogućnosti koje pruža važeća strategija ekonomskog razvoja. Pčelarka Tatjana je prezentovala pčelarstvo kao jedno od rešenja za samozapošljavanje žena, što je u mnogome izazvalo vrlo pozitivne signale za dalje promovisanje pčelarstva.
 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien