SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREZENTACIJA SRPSKE APITERAPIJE U SLOVENIJIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.743

Na upravo završenom forumu Apimondije “Apimedica” 2010, koji je održan u Sloveniji, svoj zapažen nastup imala je dr med. Verica Milojković, specijalista opšte medicine, koja je održala predavanje na temu ”Apiterapija u dermatologiji” sa podtemama o apiterapiji ulcusa crurisa i psorijaze.

Dr med. Verica Milojković iznela je svoja dugogodišnja iskustva u lečenju pacijenata sa ovim zdravstvenim problemima i njeno iskustvo je pokazalo da pčelinji proizvodi poput propolisa, matičnog mleča, meda, imaju veliko antimikrobno i antiinflamatorno dejstvo na organizam kao celinu, i lokalno na kožne promene pa samim tim i na njihovo uspešno lečenje. Njeno predavanje je imalo jako dobar odjek kod ostalih predavača koji su se itekako zainteresovali za rezultate koje je prikazala putem svoje prezentacije. Pokazalo se da Srbija ima podjednako dobre i ozbiljne stručnjake iz oblasti apiterapije i da stojimo rame uz rame sa ostalim zemljama. Na ovom forumu je učestvovao veliki broj inostranih stručnjaka iz domena apiterapije, bilo je predavača iz mnogih evropskih i azijiskih zemalja, čije je znanje i napredak u oblasti lečenja pčelinjim proizvodima gotovo nemerljivo. Mnoštvo stečenih iskustava iz ove oblasti naučnici, istraživači i lekari su prezentovali na ovom forumu, i jako je dobro što će se deo tih iskustava početi primenjivati i kod nas. Dr med. Verica Milojković je kao predsednik Srpskog apiterapeutskog društva, imala par jako važnih razgovora među kojima i sa predsednikom nemačkog i rumunskog udruženja apiterapeuta dr Stefanom Stangaciuom sa kojim je ugovorena buduća saradnja naših udruženja. Neke od načelnih odluka bile su vezane za dalje nastupe srpskih stručnjaka iz oblasti apiterapije na predstojećim svetskim kongresima poput Trećeg rumunskog api kongresa krajem oktobra i japanskog kongresa koji će 2012. godine biti održan u Tokiju. Bilo je i reči o mogućnostima Srbije za organizaciju konferencije iz oblasti apiterapije koja bi okupila stručnjake iz nekoliko balkanskih zemalja. U svakom slučaju, svetska elita u domenu apiterapije je imala priliku da sazna da i naša zemlja ima stručnjake koji svojim znanjem i iskustvom pariraju svetski poznatim imenima iz oblasti apiterapije.

Takođe, nastup u Sloveniji sa svojim radom o nivou HMF-a u medu imao je dipl. ing. Slađan Rašić.

Dr med. Verica Milojković, kao jedini zvanični apiterapeut iz Srbije na Forumu Apimondije „Apimedica“, podržana je finansijski od strane SPOS-a da prezentuje svoj rad u Sloveniji, tako što su joj plaćeni putni troškovi, jedno prenoćište i puna kotizacija.

Čestitamo dr med. Verici Milojković na uspešnom nastupu i dostojnom prezentovanju Srbije!

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE