SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

LOGO STANDARDA KVALITETA SPOS-a „DOBRA PČELARSKA PRAKSA“ (BEE G.A.P.)Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.675

Standard kvaliteta SPOS-a "Dobra pčelarska praksa" (BEE G.A.P.) dobio je i svoj logo.

Pošto u svetu rašireni privatni standard Global GAP ne pokriva pčelarstvo, ovo je prvi standard GAP-a u pčelarstvu na svetu. GAP je skraćenica od Good Agriculture Practice (Dobra poljoprivredna praksa), u pčelarstvu se često naziva i GBP (Good Beekeeping Practice – dobra pčelarska praksa), ali pošto SPOS ima ambicije da se ovaj standard vremenom možda raširi i na druge države, kao i zbog toga što zainteresovana javnost itekako zna šta je GAP, ali često ne i šta je GBP, odlučili smo se da skraćenica za naš standard "Dobra pčelarska praksa" na engleskom jeziku glasi BEE G.A.P. (čita se BI GEP), tj. u krajnje slobodnom prevodu, dobra poljoprivredna praksa u pčelarstvu.

BEE G.A.P. dobio je i svoj logo, koji vidite na slici.

Logo BEE G.A.P. uskoro će se naći i na jednom proizvodu u srpskim trgovinama, u čijoj će se proizvodnji koristiti med koji su proizveli pčelari članovi SPOS-a koji su pristupili SPOS-ovom standardu kvaliteta "Dobra pčelarska praksa". O tome više uskoro.

Pozivamo pčelare da već sada donesu odluku, ako već nisu, o pristupanju "Dobroj pčelarskoj praksi" i potpisivanju ugovora sa SPOS-om, kako bi bili spremni da proizvode med po odredbama ovog standarda, daju ga na otkup u okviru sistema DPP (Dobra pčelarska praksa), a od proleća naredne godine, i samostalno pakuju u specijalnu teglu SPOS-a za plasman meda iz sistema DPP.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien