SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POSETA DP BEOGRAD MAČVANSKIM PČELARIMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.611

Goste iz Beograda dočekali su domaćini iz DP Šabac.

Prvo su posetili spomen obeležje čuvenog šabačkog pčelara Živana Veselinovića, posle toga posetili su pčelarsku firmu "Medena" Zorana Đurića iz Mehovina, poznatog proizvođača pčelarske opreme, a zatim se uputili u Mačvanski Prnjavor. Uz put su posetili pčelinjak braće Lacković i pčelinjak manastira Petkovica.

U Mačvanskom Prnjavoru održano je 7. Savetovanje Asocijacije pčelarskih organizacija Mačvanskog i Kolubarskog okruga, na kom su beogradski pčelari bili gosti. Tom prilikom predavanje su održali prof. dr Dušan Banjac, Slobodan Cvitkovac i dr Slavomir Popović. Nakon toga, održan je čas istorije na obali Drine, na mestu gde je austro-ugarska vojska prešla Drinu i napala Srbiju u I svetskom ratu.

Zatim je nastavljeno druženje u crkvenom domu u Mačvanskom Prnjavoru gde su dodeljena priznanja i prigodni pokloni. Posle toga je održan sastanak Asocijacije na kome su podržani svi stavovi SPOS-a i protivljenje u vezi obeležavanja košnica i stav da registrovanje prostorija treba da bude u skladu sa kapacitetom pčelinjaka, kao nastojanje da se pored prodaje meda na veliko, preko SPOS-a pokrene i prodaja meda na malo u trgovinama u unikatnoj ambalaži za med članova SPOS-a.

Milorad Evtić, član IO SPOS-a

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien