SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

INTERVJU MAGAZINU OKO NA RTS 1Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.499

Poslenici SPOS-a dali su intervjue popularnoj emisiji "OKO" koja se emituje na prvom kanalu RTS u 18.25.

Danas je na uzornom pčelinjaku Nenada Savića iz Ripnja, intervju dao predsednik SPOS-a zajedno sa domaćinom, a pre par dana intervju je dao i eks premijer Srbije i poznati pčelar gospodin Desimir Jevtić iz Oparića. Narednih dana intervju će dati i direktor Uprave za veterinu, gospodin Zoran Mićović, nakon čega će ekipa emisije prirediti prilog koji će biti emitovan najverovatnije narednog četvrtka, o čemu ćemo vas pravovremeno obavestiti. Priča je zasnovana na problemima koje pčelari Srbije imaju sa srpskim neevropskim propisima koji se tiču pčelarstva, oko prostorija koje se zahtevaju od pčelara u pčelarskom domaćinstvu, nesvrsishodnih pregleda pčela na bolesti, nesprovodljivom pravilniku o obeležavanju košnica, kao i sledstvenim problemima u izvozu meda. Podsećamo da je izvoz meda maltene blokiran, a pčelari destimulisani da rade, zbog propisa koje ne samo da je nemoguće ispoštovati, već propisa kakvih u Evropi nema u njihovom pozitivnom zakonodavstvu kome bi Srbija trebalo da teži.

Detalje o samom magazinu "OKO" možete pogledati OVDE, a emisiju ćete nakon emitovanja moći da pogledate i preuzmete OVDE, gde se inače nalaze sve dosadašnje emisije.

Veliku zahvalnost dugujemo autorima emisije, gospodinu Zoranu Stanojeviću i gospođici Slađani Miletić na interesovanju za pčelarsku problematiku. Posebnu zahvalnost izražavamo i kolegama pčelarima Goranu Stanojeviću i Nenadu Saviću, koji su pomogli da prilog bude realizovan. Takođe, veliku zahvalnost dugujemo celoj porodici Savić na gostoprimstvu ekipi RTS-a koju su danas nesebično iskazali.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien