SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PODELI SVOJE ZNANJE – POSTANI MENTORKADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.911

Imajući u vidu njihovo znanje, iskustvo i stručnost, 15 žena iz seoskih sredina od kojih su dve pčelarke Anica  Periškić iz Bačkog Monoštora i Tatjana Mrdak članica IO SPOS-a iz Sivca prisustvovale su obuci za buduće mentorke.

Predavačica Beatriz Fernandez de Fuhr koordinatorka programa za mentorstvo iz Danske podelila je sa učesnicama svoje bogato iskustvo i znanje o mentorstvu. Predavanjima su prisustvovali  i  Marko Leto saradnik sekcije za rodnu ravnopravnost Organizacije za bezbednost u EU (OEBS), Zorana Antonijević savetnica za rodnu ravnopravnost, Dragana Todorović iz Garancijskog fonda i Svetlana Stefanović iz Evropskog pokreta Srbija.

 

Sekcija za rodnu ravnopravnost Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OSCE), u saradnji sa Misijom OSCE u Srbiji, danskom organizacijom KVINFO, Evropskim pokretom u Srbiji i Garancijskim fondom Autonomne pokrajine Vojvodine organizovan je program obuke za žene buduće mentorke u seoskim sredinama. Obuka je deo dvogodišnje saradnje u okviru projekta “Podeli svoje znanje – Postani mentorka” koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji. 

 

Obuka  se održala od 14-16 maja na Majkinom salašu http://www.majkinsalas.rs/, u zadivljujućem okruženju ruralnog turizma u Vojvodini.

 

Mentorski model organizacije KVINFO je dobro poznata inicijativa koja je uspešno sprovedena u brojnim evropskim i vanevropskim zemljama. Program koji je realizovan u Srbiji uzima u obzir društvene okolnosti i položaj žena u zemlji i namenski je osmišljen kako bi odgovorio na potrebe ciljane grupe žena u Republici Srbiji (na primer: žene na početku karijere, Romkinje, seoske žene).  

 

Cilj programa je da okupi uspešne žene različitih profila i profesija (mentorke) koje će podeliti svoje znanje i iskustvo sa drugim ženama (učenice) koje imaju slične interese i želju da budu uspešne u svojim oblastima. Na taj način program doprinosi stvaranju mogućnosti za unapređenje karijere, kretanja u željenom pravcu i nudi dobru polaznu osnovu za buduću dugoročnu saradnju.

             

Članica IO SPOS-a Tatjana Mrdak

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien