SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

IZVEŠTAJ SA DRUGOG DRŽAVNOG PČELARSKOG SAJMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.659

Ovde možete pročitati izveštaj sa Drugog državnog pčelarskog sajma koji će biti objavljen u aprilskom broju časopisa Pčelar.

I Drugi državni pčelarski sajam održan je u najekskluzivnijoj hali Beogradskog sajma, hali 3, na 3.500 kvadratnih metara. Inače, SPOS je maksimalno uložio u marketing sajma. Pored časopisa Pčelar i sajta SPOS-a, građani i pčelari su obavešteni putem oglasa i najava u časopisima Bilje i zdravlje, Moć prirode, Politika, Večernje novosti… Gradska televizija Studio B nam je organizovala nastup uživo. RTS nam je omogućio gostovanje uživo u Žikinoj šarenici. Produkcije emisija "Moja farma", "Poljoprivreda danas" i "Farma" su u više navrata najavljivale naš sajam na preko 100 elektronskih medija širom Srbije. SPOS je od­štampao i 120.500 flajera koji su distribuirani kao dodatak beogradskom dnevnom listu "24 sata“, dan pre sajma, kao i kroz deset prodavnica zdrave hrane (još 4500 flajera)Sajam je najavljen i na TV FOX, TV B92, Radiju B92, Radiju Beograd 202…

Opšta ocena organizatora, izlagača i posetilaca je da je sajam prevazišao očekivanja po pitanju posećenosti, pre svega od stra­ne pčelara, uprkos velikom snežnom nevremenu koje ga je pratilo prvog dana i koje je mnogim pčelarima otežalo dolazak.

Sajam je otvorio predstavnik Ministarstva poljoprivredegospodin Nenad Terzić, šef Odseka za stočarstvo, koji je učestvovao i u okruglom stolu i najavio aktivnosti države.

Naši gosti iz inostranstva i Srbije (program je objavljen u februarskom Pčelaru) održali su izvanredna predavanja. Pčelari su imali priliku da saznaju kakvi su zakonski propisi po pitanju pčelarstva u Evropskoj Uniji, od strane predsednika austrijskog i slovenačkog pčelarskog saveza, kojima se posebno zahvaljujemo na predusretljivosti.

I stručna pčelarska predavanja dobila su vrhunsku ocenu slušalaca, koji su ih veoma pažljivo pratili, oduševljeni aktuelnošću i primenljivošću dobijenih informacija. Sva predavanja objavljena su u Zborniku radova sa sajma, koji možete nabaviti za samo 250 dinara (sa poštarinom), o čemu imate posebnu vest u martovskom i aprilskom broju časopisa Pčelar.

Izlagači opreme su uglavnom prezadovoljni prodajom. Naročite pohvale sa njihove strane došle su po pitanju same organizacije i prijatnog utiska koji su imali svi prisutni, jer su se osećali lepo u ovakvom ekskluzivnom prostoru, u zagrejanoj hali, dok je napo­lju besnela snežna oluja. Izlagači pčelinjih proizvoda su zbog nevremena prvog dana svakako finansijski prošli lošije od očekivanog. U drugom danu je stanje popravljeno, jer se nevreme smirilo, te je veći broj građana posetio sajam.

Na sajmu je potrošačima pčelinjih proizvoda i pčelarima podeljeno oko 1000 besplatnih čajeva i 3000 besplatnih primeraka časopisa „Pčelar“.

Verujemo da smo opravdali poverenje i potrošača i izlagača, te da će naredne godine sajam biti još bolji.

Posebno ekskluzivan bio je onaj deo sajma na kome je biran najlepši zaljubljeni par. U žiriju su se nalazile ni manje ni više nego aktuelna Mis Srbije Jelena Marković, njena prva pratilja Jovana Biševac, kao i druga pratilja Lidija Kocić, zajedno sa tri predstavnika Beogradskog sajma. Izabrani par, Nevena Vukašinović i Aleksandar Rakičević iz Beograda, dobili su bure meda (50 kg) kao nagradu. Zahvaljujemo se kompaniji MISS YU na maksimalnom angažovanju da Drugi državni pčelarski sajam zasija punim sjajem! Posebnu zahvalnost dugujemo Beogradskom sajmu na izuzetnoj saradnji, posebno gospodinu Aleksandru Paviću i njegovim saradnicima.

IO SPOS-a će na prvoj narednoj sednici razmotriti sve pristigle sugesti­je i eventualne primedbe i odmah početi sa pripremom nared­nog sajma 2011. godine.

Slike sa sajma možete pogledati OVDE

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien