SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

UTISCI SLOVENAČKIH PČELARA NAKON POSETE SRBIJIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.756

Slovenački pčelari su odlučili da ove godine organizovano posete Državni pčelarski sajam u Beogradu, na čelu sa svojim predsednikom Boštjanom Nočom.

Na sajmu je svoj štand imao i Pčelarski savez Slovenije, na kome se delio propagandni materijal za svetski forum Apimedica & Apiquality 2010, koji će se održati krajem septembra u Sloveniji. Na štandu je organizovana i degustacija medene rakije i medenog šampanjca.

Predsednik Boštjan Noč učestvovao je u okruglom stolu na temu pčelarskog zakonodavstva u EU.

Bili smo prijatno iznenađeni brojem izlagača pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme. Kako je sajam tek drugi po redu, obišao ga je zaista veliki broj posetilaca.

Drugi dan obilaska Srbije smo odlučili da obiđemo pčelare u okolini Šapca. Tako smo prešli Savu kod Šapca, gde su nas dočekali pčelari Društva pčelara Šabac, i odveli do pčelara i proizvođača opreme Medena. Tu nas je dočekao domaćin, koji nam je predstavio svoje pčelarstvo i pokazao pogon za izradu pčelarske opreme.

Nakon toga smo posetili pčelarsku porodicu Veselinović, koja se već treću generaciju bavi pčelarstvom. Predstavili su nam svoje pčelarstvo, a videli smo i skladište nastavaka. U prijatnom razgovoru sa domaćinima, priredili su nam zakusku sa domaćim specijalitetima. Slikali smo se za uspomenu i krenuli put Slovenije.

Veoma smo se prijatno osećali zbog gostoljubivosti pčelara domaćina i predstavnika Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Još jednom se u ime slovenačkih pčelara zahvaljujem na svemu, što su nam priredili srpski pčelari. Siguran sam da ćemo se i dalje posećivati i razmenjivati iskustva. Hvala i što ste omogućili da se kod vas dobro osećamo i što smo se kući vratili puni lepih utisaka.

Drago Kotnik
(slike Mihela Kotnik)

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien