SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SPOS OBEZBEDIO NAJPOVOLJNIJE USLOVE ZA ANALIZU MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.936

Izvršni odbor SPOS-a izabrao je ustanove za analizu meda, sa izuzetnim uslovima kakvih do sada nikada nije bilo.

To su Zavod za javno zdravlje iz Požarevca i Naučni institut za veterinarstvo Srbije iz Beograda, koji će pod povoljnijim uslovima raditi analize za članove SPOS-a. U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje iz Požarevca, obezbeđene su nove pogodnosti za članove SPOS-a, Zavod će snositi troškove slanja uzoraka na analizu!

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE, POŽAREVAC

Ukupna (konačna) cena kompletne analize meda shodno trenutnim zakonskim propisima (kvalitet, rezidue antibiotika i mikrobiologija) iznosi 5780 dinara u Zavodu za javno zdravlje iz Požarevca. U okviru ove cene, Zavod SNOSI I TROŠKOVE SLANJA MEDA POŠTOM na adresu Zavoda (paket do 2 kg), što je izuzetna pogodnost za pčelare, koji su do sada morali da lično nose med u ustanovu koja vrši analizu ili da dodatno plaćaju troškove slanja.

Procedura je sledeća: Pčelar najpre izvrši uplatu Zavodu za javno zdravlje iz Požarevca, ul. Jovana Šerbanovića br. 14, na žiro račun: 840-53667-50, svrha uplate: Analiza meda SPOS.Zatim treba upakovati 0,5 kg meda u plastičnu teglu, po uzorku, staviti u paket, priložiti original uplatnice (preporučujemo da uplatu vršite uplatnicom sa 3 primerka, da bi jedan primerak ostao kod vas kao dokaz uplate) i papir na kome piše koje analize se traže.

Prilikom pakovanja tegle, teglu dobro umotajte u kese, ako slučajno dođe do curenja meda. Najbolje je da med sipate u teglu za koju ste sigurni da iz nje med ne može da curi.

Zatim se poziva neka služba BRZE POŠTE, kod koje se navede da poštarinu plaća primalac pošiljke, i pošalje se na gore navedenu adresu. Nakon završenih analiza, rezultati se šalju poštom o trošku Zavoda na adresu sa koje je poslat paket sa medom.

Analiza drugih proizvoda ima sledeću cenu u Zavodu za javno zdravlje iz Požarevca:

Kvalitet preparata na bazi meda: 760 dinara

Kvalitet polena: 760 dinara

Kvalitet propolisa: 510 dinara

Kvalitet mleča: 620 dinara

Eventualno, ako imate bilo kakvu nedoumicu ili problem oko plaćanja, možete pozvati Zavod na telefon 012/227-572 (računovodstvo). Za ostale eventualne tehničke probleme javite se gospodinu Aleksandru Mladenoviću na 012/221-142 ili na mail[email protected] 

INSTITUT ZA VETERINARSTVO SRBIJE,
NOVI BEOGRAD

Ukupna (konačna) cena kompletne analize meda shodno trenutnim zakonskim propisima (kvalitet, rezidue antibiotika i mikrobiologija) iznosi 5793 dinara u Naučnom institutu za veterinarstvo Srbije u Beogradu, ali Naučni institut NE SNOSI TROŠKOVE POŠTARINE za slanje uzoraka meda, te se med može odneti lično ili se pošalje poštom o trošku pčelara. Rezultate analiza Institut šalje poštom o njegovom trošku.

Procedura je sledeća: Pčelar najpre izvrši uplatu Institutu za veterinarstvo Srbije, 11070 Novi Beograd, ul. Autoput br. 3, na žiro račun:

Zatim treba upakovati 0,5 kg meda u plastičnu teglu, po uzorku, staviti u paket, priložiti original uplatnice (preporučujemo da uplatu vršite uplatnicom sa 3 primerka, da bi jedan primerak ostao kod vas kao dokaz uplate) i papir na kome piše koje analize se traže.

Prilikom pakovanja tegle, teglu dobro umotajte u kese, ako slučajno dođe do curenja meda. Najbolje je da med sipate u teglu za koju ste sigurni da iz nje med ne može da curi.

Zatim pošaljete paket o vašem trošku na gore navedenu adresu. Nakon završenih analiza, rezultati se šalju poštom o trošku Instituta na adresu sa koje je poslat paket sa medom.

Analiza drugih proizvoda ima sledeću cenu u Naučnom institutu za veterinarstvo Srbije:

Kvalitet preparata na bazi meda: 730 dinara

Kvalitet polena: 730 dinara

Kvalitet propolisa: 490 dinara

Kvalitet mleča: 590 dinara

 

Eventualno, ako imate bilo kakvu nedoumicu ili problem obratite se na telefone 011/2601-438,  ili na mail

[email protected], tražite dr Draganu Pešić Mikulec ili dr Nadu Dugalić Vrndić.

 

Budite član SPOS-a!

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien