SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

KONFERENCIJA ZA MEDIJE U ČAČKUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.417

Danas su predstavnici Pčelarskog društva „Matica„ iz Čačka  održali  konferenciju za medije u svečanoj sali Gradskog veća, povodom održavanja Prve gradske izložbe pčelara Srbije u Čačku, 28. i 29. maja.

Uz prisustvo sve tri televizije Čačka , novinara lista „ Čačanski glas „ i radio“  Čačka“, goste je s programom ove manifestacije upoznao Nikola Petković , predsednik Pčelarskog društva „ Matica „  . Posebno je  , naglasio da će ovu izložbu svečano proglasiti otvorenom g. Veljko Negovanović , predsednik Gradske skupštine i uručiti priznanja Saveza pčelarskih organizacija Srbije g Saši Obradoviću , zameniku gradonačelnika Čačka i dr. Vlajislavu Papiću , načelniku Gradske uprave za lokalni i ekonomski razvoj , za doprinos koji daju u razvoju pčelarstva u Čačku. Nakon toga , g . Veljko Negovanović uručiće 10 košnica – certifikata ,građanima , bračnim parovima , koje su dobili na lutrijski način od Pčelarskog društva „ Matica „ . Organizatori ove izložbe . Ovog puta , ni deca Čačka nisu zao biđena , jer  su za njih spremljena mala pokovanja meda, koja posete izložbeni prostor .

Zašto sve to mi činimo ?. Naše sajmove i izložbe posvetili smo , u prvom redu deci i građanima da ih ubedimo , da shvate da med i pčelinji proizvodi nisu samo hrana , već i lek za mnoge bolesti , koje nas prate u životu . Drugi nam je cilj da na jednom mestu okupimo u Srbiji sve pčelare , proizvođače opreme za pčelarstvo , ponuđače humanih lekovana bazi pčelinjih proizvoda , lekova za pčele , medonosnog bilja i cveća .

Organizatori za ovu , 2010 . godinu , za svoje članove nabavio 11 rojeva , na 5 ramova , sa selekcionisanim maticama  i 64 selikcionisane matice , koje će podeliti svojim članovima besplatno . Istovemeno , tradicionalno ,sprovodi akciju , od svog osnivanja društva , da se daruju rojevima članovi , koji su imali loše izimljavanje .

Pčelarsko društvo „ Matica „ ne prekida sa radom , tokom proleća , leta i jeseni , jer  je tada potrebna najveća pomoć pčelarima u prolićnem razvoju društava , medobranju , rojenju , razrojavanju i pripremi pčelinjih društava za uzimljavanje .

Osim ovoga , izražavamo svoje nezadovoljstvo što nas , još uvek zaobilaze proizvođači prateće opreme za pčelarstvo i nisu u većem broju prisutni na našim sajmovima i izložbama . Ranijih godina bila je praksa , da se ne pozivaju , pa je vema teško animirati ih i dokazati im da oni imaju interes da dođu u Čačak.

Na kraju , odgovarajući na pitanja novinara , Nikola Petković , predsednik Pčelarskog društva „ Matica „ se zahvalio prisutnima na veoma dobrom i uspešnom informisanju javnosti .

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien