SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POMOZIMO POSTRADALIMA U POPLAVAMA!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.190

Nakon konsultacija sa svim pčelarima dobre volje koji žele da pomognu u ovom najtežem momentu, SPOS poziva sve pčelare koji to mogu da HITNO upute pomoć nastradalima na najbrži način.

Najjednostavniji i najbrži način u ovom trenutku je da pošaljete prazan SMS na broj 1003 i time donirate 100 dinara za pomoć poplavljenim područjima, kako bi se hitno nabavile najneophodnije potrepštine.

Hranu i vodu građani mogu odneti u Omladinskih brigada 31, u zgradu „Inter komerca“. Važno je da hrana bude konzervirana, a voda flaširana.

Drugi centar je u Milorada Jovanovića 7, u zgradi nekadašnje firme „Ateks“.

Tačnih informacija o tome gde ljudi iz unutrašnjosti Srbije mogu da odnesu materijalnu pomoć za sada nema , pa bi najbolje bilo da se građani iz drugih gradova obrate lokalnim samoupravama i Crvenom krstu.

Kada je reč o finansijskoj pomoći svi oni koji imaju mogućnosti da je upute mogu da uplate novac na namenski dinarski predračun Vlade Srbije, što je najbolji način. Broj predračuna je 840-3546721-89, svrha uplate: Za otklanjanje vanrednih okolnosti – poplave.

SPOS apeluje na društva pčelara da se organizuju u okviru svojih mogućnosti i upute pomoć postradalima. To su već učinila društva u Kikindi i Beogradu.

U SPOS su stigli i predlozi da se pčelari odreknu subvencija ili na drugi način upute pomoć postradalima. SPOS naglašava da je pomoć neophodna pre svega odmah, pa treba pratiti gore navedena uputstva za urgentnu pomoć, a kasniju pomoć za saniranje šteta moći će svaki pčelar da uputi na način koji smatra adekvatnim.

Kasnije, kada se saniraju udarne štete i zbrinu postradali, pozvaćemo pčelare i da rojevima i na drugi način pomognu našim brojnim kolegama koji su ostali bez pčelinjaka.

Stručna služba SPOS-a će pozvati sva udruženja na ugroženim područjima, i prikupiti informacije o neophodnoj pomoći.

Takođe, molimo pčelare koji su ostali bez svojih pčelinjaka, da prate sledeće uputstvo (OVDE), koje je SPOS dao još pre tri dana.

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien